avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj bunuri mobile pe cale amiabila .
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj bunuri mobile pe cale amiabila .

Buna seara .
Suntem divortati cu hotararile legalizate definitive si irevocabile si dorim sa facem partaj pe bunurile mobile dobandite in timpul casatoriei , imobilul nefacand obiectul partajului deoarece a fost cumparat inainte .
Am cazut de acord ce ia fiecare si dorim sa facem impartirea bunurilor .
Am alergat prin oras azi la 4 birouri notariale si m-am speriat cate mi s-au spus , o singura doamna a avut placerea sa imi explice mai pe larg cum se procedeaza in cazul problemei mele insa mi se pare scump 1000 lei pentru impartirea unor bunuri in valoare de maxim 6000 .
Exista o solutie mai primitiva gen proces verbal de impartire cu acordul ambelor parti eventual asistata de un martor si apoi legalizata undeva (si la sfarsit scris ca nici o parte nu mai are vre-o pretentie )?
Nu avem decat cateva obiecte de mobila si cateva casnice prin bucatarie .. nu mi se pare corect sa platim asa taxe . La urma urmei nu avem nevoie decat de o legalizare si nu de o intreaga procedura ce face practic ce-am facut si noi , adica ajunge la concluzia ca noi oricum suntem de la inceput de acord sa impartim niste bunuri care fac obiectul partajului .

Mai fac o mica paranteza : In timpul casatoriei am facut de comun acord un credit de nevoi personale la o banca in vederea cumpararii unui automobil pe care ulterior dupa ce ne-am despartit si separat financiar eu am fost nevoi sa-l vand ca sa incerc acoperirea creditului . Binenteles ca am ramas inca 3 ani cu rate de platit in continuare deoarece suma obtinuta a acoperit putin mai mult din valoarea totala a creditului care trebuie achitata la banca . In concluzie de un an jumate aproape de cand suntem despartiti desi divortul s-a pronuntat abea acum 3 luni , eu am ramas cu rata aceasta + inca una pentru oarece bunuri casnice care se termina in aprilie si in acelasi timp am platit pana la pronuntarea hotararii de divort ( se consemneaza si in ea) si bani necesari intretinerii fiului meu rezultat din casatoria noastra si ramas cu mama lui .
Ce este de facut ? Mi se pare ca sunt nedreptatit ..... sunt obligat prin lege sa ma asigur ca copilul meu are tot ce este necesar cresterii lui ( defapt asa este si normal ) platindu-i pensia . Dar datoriile ce au rezultat din casatorie mi-au ramas mie pe cap fiindca creditele se faceau pe numele meu avand salariul mai mare .

Multumesc anticipat pentru sfaturi .
Cel mai recent răspuns: m_ella2005 , utilizator 08:27, 20 Ianuarie 2012
Cand impartiti acele bunuri mobile de care vb, ar trebui sa tineti cont si de aceste rate pe care le veti avea si in continuare de plata. Sa nu mai va simtiti nedreptatit, ar trebui ca lotul doamnei sa fie mai mic, daca nu impartiti si datoriile.

Pt a imparti acele bunuri, nu e nevoie decat de un proces- verbal semnat cu martori, nu e nevoie sa mergeti la notar si sa platiti.

gi_jane2 a scris:

Pt a imparti acele bunuri, nu e nevoie decat de un proces- verbal semnat cu martori, nu e nevoie sa mergeti la notar si sa platiti.

Buna dimineata - multumesc pentru raspuns .
Pot sa ma bazez pe ceea ce spuneti dv. ? Are valoare acel proces verbal in prezenta matorului ? Trebuie unu sau doi martori ? Ma gandeam ca legalizarea unui astfel de act la notar ma asigura ca nu poate contesta in instanta ulterior ca nu s-a facut partaj .... fie si facut pe baza unui proces verbal asistat de martori .

Legat de datoriile mele bancare cu care am ramas dupa casnicie doar prezenta de bun simt din partea ei poate sa le includa in partaj . Altfel numai instanta si multa munca ma poate ajuta sa nu ma simt nedreptatit .
procesul verbal sau mai bine zis tranzactia pe care o incheiati trebuie sa fie in doua exemplare, cate unul pentru fiecare parte, trebuie sa specificati ca impartiti toate bunurile din comunitatea legala din timpul casatoriei si sfatul meu este sa mergeti macar sa faceti cate o copie legalizata la un notar sau sa mergeti la un avocat sa ii dea data certa. Macar asa exista o persoana straina calificata care atesta veridicitatea si consimtamantul celor doua parti. Costurile ar fi in mod cert mult mai mici.
Altfel suna decat 1000 lei costuri pentru doar cateva bunuri . Multumesc frumos pentru ajutor asa vom proceda .
Puteti apela si la un mediator autorizat care va incheia un ACORD cu privire la toate aspectele ce tin de partaj si de ratele la banca. Va fi inregistrat in registrul mediatorului si va avea valoarea unui inscris sub semnatura privata.

Alte discuții în legătură

Divort si partaj Ioana201489 Ioana201489 Buna ziua, sunt casatorita din 2007. Sunt profesor, iar din 2011 predau si pentru o academie privata, veniturile aduse de mine fiind mai mari ca ale sotului. ... (vezi toată discuția)
Divort cu un copil major boonik boonik Buna,sunt tot eu maria,in cazul in care ai mei divorteaza..si noi avem 2 credite la 2 banci,carduri de credit si produse achizitionate in rate..toate pe numele ... (vezi toată discuția)
Divort cu copil minor LAURAMARIANA LAURAMARIANA Buna ziua.Sunt casatorita cu sotul meu de 13 ani si vreau sa divortez deoarece nu ne mai intelegem .Avem o fetita de aproape 11 ani,care sigur vrea sa stea cu ... (vezi toată discuția)