avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 915 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... trecerea copilului din numele mamei in numele tatalui
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

trecerea copilului din numele mamei in numele tatalui

Va rog sa ma ajutati, voi avea un copil in afara casatoriei. tatal copilului nu este un tara asa ca voi trece copilul in numele meu de familie, in scurt timp dupa nastere( 3 luni) ma voi castorii cu tatal natural al copilului. Amandoi suntem de acord sa trecem copilul in numele meu si la urma in numele lui Cum trebuie sa procedez pentru a trece copilul in numele tatalui sau? Va rog spuneti-mi ce acte necesita sau unde trebuie sa ma duc. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 22:32, 7 Octombrie 2008
Declaratia o poate da si la Consulatul Romaniei sau la Ambasada Romaniei din tara unde se afla, in acest caz nu mai este envoie de traducerea acesteia.
Da, o poate da la consulat sau ambasada, e mai bine, nu mai trebuie apostila etc.
O expediaza prin posta si basta!
Doar sa precizeze ca doreste ca minorul sa ia numele lui...
Ulterior, efortul e mai mare...

:offtopic: Nicoleta, nu mai fi asa la obiect, ca primesti voturi negative... ;)
AVLIL a scris:

:offtopic: Nicoleta, nu mai fi asa la obiect, ca primesti voturi negative... ;)

Ce sa fac si eu... Daca nu pot sa vad musai un proces acolo unde lucrurile se pot rezolva si cu o amarata de hartie pusa intr-un plic se pare ca nu sunt chiar un "bun" avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare nume de familie al copilului mimozi mimozi Cum putem schimba numele de familie a celui mic?trebuie sa va spun ca,la momentul nasterii lui,noi nu eram casatoriti,si am fost de acord ca cel mic sa poarte ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor maryapopescu maryapopescu am un copil de 1 an si este trecut pe numele ambiilor parinti, nu suntem casatoriti. tatal il viziteaza foarte rar,sa nu mai vorbesc de contributia la ... (vezi toată discuția)
Numele de familie al fostului sot spincium spincium Dragi consultanti! Urmatoarea situatie: In urma divortului de fostul meu sot am pastrat numele de familie al acestuia, pentru a avea acelasi nume de ... (vezi toată discuția)