avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tatal meu ne da afara din casa! ce putem face?! Va rog ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tatal meu ne da afara din casa! ce putem face?! Va rog sa ma sfatuiti...

Suntem o familie cu 2 copii. tatal meu a cumparat de la vechiul ICRAL acum multi ani apartamentul cu 2 camere in care stam acum. In urma cu 12 ani, parintii mei au divortat, si mama mea a renuntat sub amenintare la jumatate din casa cu rasplata financiara fictiva. Apoi temporar, parintii mei s-au impacat aprox 5 ani, pana cand tatal meu a plecat in Spania acum 7 ani. Intre timp, noi am stat in aceasta casa, si toate cheltuielile au fost suportate de noi, tatal meu trimitand bani din cand in cand, pana acum 1 an, de cand nu a mai trimis nimic. Acum s-a intors in tara si vrea sa vanda apartamentul si pe noi sa ne dea afara. Ce putem face? VA rog mult sa ma sfatuiti.
Stiam k si in caz de concubinaj, dupa 5 ani, mama mea poate primi 50% din valoarea apartamentului. este valabil? SI cum putem proceda? Unde?
clauk a scris:

Suntem o familie cu 2 copii. tatal meu a cumparat de la vechiul ICRAL acum multi ani apartamentul cu 2 camere in care stam acum. In urma cu 12 ani, parintii mei au divortat, si mama mea a renuntat sub amenintare la jumatate din casa cu rasplata financiara fictiva. Apoi temporar, parintii mei s-au impacat aprox 5 ani, pana cand tatal meu a plecat in Spania acum 7 ani. Intre timp, noi am stat in aceasta casa, si toate cheltuielile au fost suportate de noi, tatal meu trimitand bani din cand in cand, pana acum 1 an, de cand nu a mai trimis nimic. Acum s-a intors in tara si vrea sa vanda apartamentul si pe noi sa ne dea afara. Ce putem face? VA rog mult sa ma sfatuiti.
Stiam k si in caz de concubinaj, dupa 5 ani, mama mea poate primi 50% din valoarea apartamentului. este valabil? SI cum putem proceda? Unde?

Cat au costat renovarile? Daca este o suma mare, ii cereti inapoi de la tata cand vinde. Daca nu vrea s-o faca, puteti sa va complicati prin instata pentru asta, dar mai mare bataia de cap decat castigul propriu-zis. Problema dumneavoastra e in realitate alta, unde veti sta?
Adevarul este ca tatal poate vinde si nu va puteti impotrivi. Nu puteti face decat sa incercati sa va gasiti alta locuinta.
imeia a scris:

buna ziua!indraznesc sa va deranjez cu o intrebare care necesita raspuns rapid.acum 13 ani parintii mei s-au mutat din pitesti,la tara in casa parinteasca a tatului meu.la momentul respectiv traiau amandoi bunicii.intre timp bunica din partea tatului a murit.In momentul de fata in curte se afla doua case.In cea mica locuiesc parintii mei si bunica din partea mamei,iar in cea mare bunicul din partea tatalui cu sora tatalui meu si fiica acesteia.Mai tot timpul au existat neintelegeri iar acum bunicul s-a hotarat sa ii dea afara din casa si din curte.Mentionez ca de-a lungul acestor 13 ani tatal meu a platit impozitele aferente casei si curtii .este posibil acest lucru si ce se poate face?nu exista nicio solutie pentru ca acestia sa ramana in continuare in casa?se poate deschide o taxa de succesiune atata timp cat bunicul traieste?multumesc anticipat!

NU ii poate da afara din casa. Sunt coproprietari, fiind mostenitori dupa bunica. Bunicul daca face pe "nisnaiul" sa chemati Politia sa-l calmeze cu o amenda pentru tulburare, scandal, etc.. Bunicul sa faca partaj daca nu-i convine.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iunie 2011
Mihaela Enache, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dupa 16 ani adriela6 adriela6 Va rog frumos sa ma ajutati. Tatal meu a murit in urma cu 16 ani si a avut o casa impreuna cu mama. Noi suntem 2 surori. Eu stau in casa parintilor si sora mea ... (vezi toată discuția)
Mostenire olympya olympya buna ziua! va rog ,sa ma lamuriti intr-o problema legata de o succesiune.Este vorba de casa bunicilor (bun comun) si cei doi copii ai lor.Bunicul si unul din ... (vezi toată discuția)
Proprietate discutată - ce drept îi revine copilului în urma unui divorț? CCLagoon CCLagoon Bună ziua, Acum 3-4 ani, au divorțat părinții prietenului meu. Procesul s-a desfășurat rapid, însă cu foarte multe scandaluri. Părinții lui aveau ... (vezi toată discuția)