avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1072 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrare in munca dupa concediu crestere copil de 2 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrare in munca dupa concediu crestere copil de 2 ani

Buna seara!
Daca puteti sa ma sfatuiti va rog in problema pe care o am, va multumesc pentru asta.
Concediul de crestere copil de 2 ani se termina pe 30 noiembrie 2011(data de nastere a copilului meu). Am luat legatura cu directorul firmei care mi-a promis ca voi ramane la sediul lui si nu la cel unde lucrasem pana atunci.Asta acum 3 saptamani.Am dus cerere de reincadrare cu data de 1 decembrie 2011, pe care am lasat-o la resurse umane unde mi-au dat un numar de inregistrare ca a ramas la ei si atat.De atunci, directorul nu raspunde la telefon, la firma cand ma duc mi se spune ca nu este directorul.I-am dat mesaje,telefoane, m-am dus personal si nimik.Nu e de gasit, nu vrea sa fie de gasit, nu stiu....Nu stiu nici in ziua de astazi la care sediu sa ma prezint pe 1 decembrie.Nu stiu nici macar daca au inregistrat cererea de reincadrare- ma voi duce maine sa cer o copie. Ce trebuie sa fac?Stiu ca se joaca cu nervii mei insa eu nu ma las.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: aleks_ro@yahoo.com , utilizator 20:03, 5 Decembrie 2011
1. Legea nr 202/2002 privind privind egalitatea de sanse intre femei si barbati prevede la art.10 alin.7 urmatoarele:
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

2. Mergeti la sediul social al societatii si incercati sa luati legatura cu acesta ..
multumesc. am fost astazi si au incercat sa ma faca sa semnez demisia.nu am vrut sub nicio forma si mi-au spus sa vin la program de 4 ore.
v-as ruga sa ma sfatuiti ce atuuri ar trebui sa am ca sa scot de la ei 3 salarii compensatorii?mi-au spus ca nu mai exista functia pe noua organigrama ce va fi semnata in ianurie 2012.si nici nu vor sa mai faca o alta functie ptr mine.adk ''la revedere''.de aceea nu vreau sa plec gratuit.

multumesc anticipat.
Nu aveti nevoie de niciun fel de "atuuri". Eventualitatea existentei unor salarii compensatorii pentru concedierea din motive neimputabile salariatului se poate regasi in Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate sau in Contractul Colectiv de Munca la nivel de ramura de activitate. Consultati aceste documente. Daca in niciunul dintre ele nu se prevede plata unui/unor salarii compensatorii atunci nu le puteti obtine.
multumesc ptr raspuns. aceste documente la care faceti referire, le pot solicita de la firma? sau nu am acces la ele?
Nu numai ca aveti acces la contractul colectiv de munca la nivel de unitate dar e obligatia angajatorului de a va informa in legatura cu clauzele cuprinse in acesta. Atentie, exista posibilitatea sa nu existe un asemenea contract intrucat Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate nu se incheie obligatoriu ci doar in cazul societatilor cu un numar mai mare de 21 de angajati si daca in urma negocierilor colective s-a hotarat incheierea unui astfel de contract.
Trebuie sa va documentati in legatura cu existenta sau inexistenta unui Contract Colectiv de Munca la nivel de ramura. De asemenea, in functie de ramura de activitate in care lucrati acesta poate sa existe sau nu, sa mai fie in vigoare sau nu.

Alte discuții în legătură

Disponibilizare colectiva disponibilizata disponibilizata Buna ziua, Lucrez intr-o companie multinationala ( 600 salariati din care disponibilizeaza 120) care a trimis notificare pentru disponibilizari colective ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii in cazul disponibilizarilor colective Wollfe Wollfe Buna ziua In cazul unor concedieri colective este obligatorie plata unor compensatii? Este ceva trecut in legislatia muncii? chiar daca nu este prevazut ... (vezi toată discuția)
Revenire din concediul pt crestere copil pana la 2 ani adriatica77 adriatica77 poate angajatorul sa ma puna sa lucrez in alta functie cand ma intorc la munca ,doar pt ca duce lipsa de angajati in functia respectiva (cu precizarea ca as ... (vezi toată discuția)