Buna seara!
Daca puteti sa ma sfatuiti va rog in problema pe care o am, va multumesc pentru asta.
Concediul de crestere copil de 2 ani se termina pe 30 noiembrie 2011(data de nastere a copilului meu). Am luat legatura cu directorul firmei care mi-a promis ca voi ramane la sediul lui si nu la cel unde lucrasem pana atunci.Asta acum 3 saptamani.Am dus cerere de reincadrare cu data de 1 decembrie 2011, pe care am lasat-o la resurse umane unde mi-au dat un numar de inregistrare ca a ramas la ei si atat.De atunci, directorul nu raspunde la telefon, la firma cand ma duc mi se spune ca nu este directorul.I-am dat mesaje,telefoane, m-am dus personal si nimik.Nu e de gasit, nu vrea sa fie de gasit, nu stiu....Nu stiu nici in ziua de astazi la care sediu sa ma prezint pe 1 decembrie.Nu stiu nici macar daca au inregistrat cererea de reincadrare- ma voi duce maine sa cer o copie. Ce trebuie sa fac?Stiu ca se joaca cu nervii mei insa eu nu ma las.
Va multumesc!
1. Legea nr 202/2002 privind privind egalitatea de sanse intre femei si barbati prevede la art.10 alin.7 urmatoarele:
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.
2. Mergeti la sediul social al societatii si incercati sa luati legatura cu acesta ..
multumesc. am fost astazi si au incercat sa ma faca sa semnez demisia.nu am vrut sub nicio forma si mi-au spus sa vin la program de 4 ore.
v-as ruga sa ma sfatuiti ce atuuri ar trebui sa am ca sa scot de la ei 3 salarii compensatorii?mi-au spus ca nu mai exista functia pe noua organigrama ce va fi semnata in ianurie 2012.si nici nu vor sa mai faca o alta functie ptr mine.adk ''la revedere''.de aceea nu vreau sa plec gratuit.
Nu aveti nevoie de niciun fel de "atuuri". Eventualitatea existentei unor salarii compensatorii pentru concedierea din motive neimputabile salariatului se poate regasi in Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate sau in Contractul Colectiv de Munca la nivel de ramura de activitate. Consultati aceste documente. Daca in niciunul dintre ele nu se prevede plata unui/unor salarii compensatorii atunci nu le puteti obtine.
Nu numai ca aveti acces la contractul colectiv de munca la nivel de unitate dar e obligatia angajatorului de a va informa in legatura cu clauzele cuprinse in acesta. Atentie, exista posibilitatea sa nu existe un asemenea contract intrucat Contractul Colectiv de Munca la nivel de unitate nu se incheie obligatoriu ci doar in cazul societatilor cu un numar mai mare de 21 de angajati si daca in urma negocierilor colective s-a hotarat incheierea unui astfel de contract.
Trebuie sa va documentati in legatura cu existenta sau inexistenta unui Contract Colectiv de Munca la nivel de ramura. De asemenea, in functie de ramura de activitate in care lucrati acesta poate sa existe sau nu, sa mai fie in vigoare sau nu.