avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... revenire din concediul pt crestere copil pana la 2 ani
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

revenire din concediul pt crestere copil pana la 2 ani

poate angajatorul sa ma puna sa lucrez in alta functie cand ma intorc la munca ,doar pt ca duce lipsa de angajati in functia respectiva (cu precizarea ca as avea aceiasi functie pe care am avut-o cand am intrat in concediu,in acte) sau este obligat sa ma puna pe functia mea pt ca aceasta nu s-a desfiintat si din cate stiu eu este ocupata de un angajat cu contract pe perioada determinata pana la revenirea mea (sau nu are contract decat pe o alta functie si ma inlocuieste doar).intrebarea este in final, daca ma poate obliga sa prestez alta munca ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:49, 29 Iunie 2010
La incetarea concediului de maternitate sau a concediului de crestere si ingrijire a copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap, salariata/salariatul are dreptul de a se intoarce la ultimul loc de munca sau la un loc de munca echivalent, avand conditii de munca echivalente si, de asemenea, de a beneficia de orice imbunatatire a conditiilor de munca la care ar fi avut dreptul in timpul absentei.

Nu va poate obliga sa prestati alta munca ..ii trebuie acordul dvs, in acest sens.
poate ma va obliga prin contractul colectiv de munca
adriatica77 a scris:

poate ma va obliga prin contractul colectiv de munca

Contractul individual de muncă poate fi modificat numai prin acordul părţilor.
pt ca angajatorului meu ii lipsesc oameni pe o pozitie subalterna pozitiei pe care am avut-o eu,si in directa si stransa legatura,ma gandesc ca poate prin fisa postului , eventual sa ma poata obliga, nu prin contractul colectiv de munca cum am precizat in mesajul anterior (in graba)
Intr-adevar, angajatorul poate sa modifice fisa postului ...deoarece are dreptul să stabilească atribuţiile corespunzătoare pentru fiecare salariat, în condiţiile legii şi/sau în condiţiile contractului colectiv de muncă aplicabil, încheiat la nivel naţional, la nivel de ramură de activitate sau de grup de unităţi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diminuare salariu dupa intoarcerea din concediu de crestere copil marif marif La intoarcerea din CIC postul a fost desfintat, dar s-a facut o alta propunere. Postul propus este sub cel avut initial, deci si salariul de incadrare este ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea la locul de munca dupa incheierea concediului de crestere a copilului pana la 2 ani crinafrandes crinafrandes Buna ziua. Sunt in concediul de crestere a copilului pana la 2 ani din 1 aprilie 2010. in 4 feb 2012 ar trebui sa ma intorc la munca numai ca a intervenit o ... (vezi toată discuția)
Exista vreo protectie impotriva concedierii la revenirea din concediu crestere copil? ledonanabitir ledonanabitir Buna ziua, Am depus cerere pt revenirea din concediul de crestere copil, la care inca nu am primit inca raspuns (mentionez ca acesta inceteaza de drept in ... (vezi toată discuția)