avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 822 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale denumire firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

denumire firma

Buna seara! sau Buna ziua!

Va rog frumos sa imi spuneti daca denumirea unei firme (srl) trebuie sa fie unica pe tara sau pe judet?
Cel mai recent răspuns: anitsirc , utilizator 23:25, 29 Noiembrie 2011
deasemeni, exista vre-un loc und epot face eu verificari daca denumirea aleasa are sanse sa fie acceptata? (un site, soft)
Din anul 2008 se face la nivel national. Verificarea o face registrul comertului.
Multumesc pentru raspunsul ca verificarea se face la nivel national, chiar ma ingrijora ca alesesem o denumire care exista in Bucurest (ingrijorarea vine din faptul ca, daca as vrea sa creez puncte d elucru sau s amut sediul social in alt judet si s apastrez denumirea firmei nu ar fi posibil).
Dar, cred ca, denumirea verificandu-se la nivel national, nu mai poae exista o alta firma cu aceeasi denumire.
Multumesc!
am gasit si unde se poate verifica daca firma exista pe undev aprin tara:

[ link extern ] /

Accesati sectiunea "Acces gratuit"

Verifica disponibilitatea rezervarii denumirii de firma

User name: Guest

Parola: Guest

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numele unei firme As vrea sa stiu si eu care sunt restrictiile pentru alegerea unui nume de firma! Am inteles zilele trecute ca este absolut nevoie ca numele sa fie in limba ... (vezi toată discuția)
Denunire srl underworld underworld Doresc mutarea sediului SRL-ului meu in alt judet si am descoperit ca aici exista un alt SRL, tot cu aceeasi denumire. Am fost nevoit sa schimb denumirea ... (vezi toată discuția)
Nume la infiintarea firmei fefe48 fefe48 buna seara....pot sa infiintez un srl avand acelasi nume cu al unei firme radiate in 2010?...multumesc (vezi toată discuția)