avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Nume la infiintarea firmei
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Nume la infiintarea firmei

buna seara....pot sa infiintez un srl avand acelasi nume cu al unei firme radiate in 2010?...multumesc
Cel mai recent răspuns: ROXANA IONELA HRISOVESCU , Consilier juridic 13:53, 14 Mai 2016
Daca denumirea mai este inca libera, se poate.
O firmă este disponibilă, adică susceptibilă de a fi apropriată de un profesionist, atunci când nu aparţine altui profesionist prin înregistrarea ei anterioară în registrul comerţului.

Firmele radiate din registrul comerţului nu sunt disponibile pentru o perioadă de 2 ani de la data radierii, cu excepţia cazurilor prevăzute la art. 41 din Legea nr. 26/1990, republicată.

În vederea rezervării, firma este supusă operaţiunii de verificare a îndeplinirii cumulative a condiţiilor generale şi speciale de legalitate, de disponibilitate şi de distinctivitate faţă de firmele înregistrate în registrul comerţului sau rezervate în vederea înregistrării (art. 29 alin. (1) din Normele metodologice privind modul de ţinere a registrelor comerţului, de efectuare a înregistrărilor şi de eliberare a informaţiilor).

verificarea şi rezervarea firmei se realizează la nivel naţional înainte de întocmirea actelor constitutive sau, în cazul schimbării denumirii, a actelor modificatoare ale acestora.
Rezervarea firmei este valabilă pentru o perioadă de cel mult 3 luni de la data înregistrării cererii.
Verificarea disponibilităţii firmei, efectuată de oficiul registrului comerţului prin personalul său, are caracter administrativ şi prealabil. În final, asupra legalităţii se va pronunţa directorul oficiului registrului comerţului de pe lângă tribunal şi/sau persoana sau persoanele desemnate cu ocazia soluţionării cererii de înregistrare în registrul comerţului.

Daca firma este radiata din 2010, va incadrati ca si perioada, dar se va verifica la nivel national daca nu mai exista o firma cu aceeasi denumire sau daca in ultimile 3 luni nu a fost rezervata de alt solicitant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Litigiu marca inregistrata vs nume comercial eduardjs eduardjs Salutare. Acum jumatate de an am inregistrat FLX SRL cu obiect de activitate principal CAEN 6202. Adineauri am primit o scrisoare de la litigations @ ... (vezi toată discuția)
Schmbarea sediului social Menyx Menyx Buna ziua . Schimbarea sediului social dintrun judet in altul implica schmbarea numelui firmei ? (vezi toată discuția)
Modificare nume Din motive personale, ma aflu in situatia imposibilitatea mentinerii numelui firmei pe care o detin (S.R.L). Nevoia schimbarii decurge in special la nivelul de ... (vezi toată discuția)