Tinand cont de sitatia creata, vreau sa dizolv SRL-ul, la care am functia de asociat-administrator, cu 50%. dar aceasta trebuie sa o fac exclusiv in baza art 227 lit e) din legea 31/1990, care prevede dizolvarea in baza unor neintelegeri ndintre asociati.
eu vreau sa propun anumite activitati, pe care celalt aasociat le-ar refuza, dar el se prezinta la adunarile generale, dar nu semneaza procesele si hotararile aga. Cum as putea evita sau demonstra ca el este przent, dar nu semneaza?
O societate comerciale se constituie pe baza liberului acord al asociatilor in scopul de a desfasura activitate economica generatoare de profit. In contextul in care nu mai este, nu mai poate fi indeplinit scopul pentru care a fost creata societatea aceasta nu mai poate exista.
In cazul dvs. efectuati o convocare a A.G.A., dar cu notificarea celuilalt asociat, prin inmanare directa a convocarii, iar daca refuza prin comunicare cu scrisoare cu confirmare de primire - sa faceti dovada ca ati trimis-o. La A.G.A. aduceti-i la cunostinta ca nu se poate continua activitatea in aceea modalitate si propuneti-i o solutie. La sedinta mai aduceti doi martori. In eventualitatea in care refuza semnarea documentelor intocmiti un proces - verbal in care descrieti refuzul acestuia si mentionati existenta martorilor, care il vor semna.
Cereti in instanta dizolvarea pe motiv de neintelegere din partea asociatului, prezentand in acest sens probele mentionate.
Multumesc foarte mult pentru un raspuns complet....Ma gandeam ca ar fi o alta solutie si prezenta unui notar, care ar putea constata refuzul asociatului de a semna hotararea AGA.
Aga
nicolaemirela
Buna ziua! Va rog frumos sa ma ajutati, am redactat o hatarare Aga pt dizolvare si lichidare a unei societati si nu stiu exact in cate exemplare trebuie ... (vezi toată discuția)