avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Din Martor Faptuitor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Din Martor Faptuitor

Am dat o declaratie de martor intr-un caz penal in urma unei citatii.
Acum sunt chemat la politie in calitate de Faptuitor.

Cum procedez? Ma prezint la politie fara avocat, solicit amanare (se poate?)
Citatia de la politie a venit ieri, iar azi trebuie sa fiu acolo. Este incredibil
Va rog respectuos sa ma ajutati cu indrumari.

Va multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
chucho, utilizator
Cel mai recent răspuns: sorin cercel , utilizator 08:30, 7 Decembrie 2011
o sa ajungem sa nu mai dam declaratii ca martori..............de frica de a nu deveni la randul nostru infractori.sunt si declaratii mincinoase.............dar daca dumneavoastra a-ti declarat doar adevarul cu siguranta o sa se revada din declaratiile date.si politia face cum vrea ea sa te pacaleasca in a da declaratii.deci domnul meu,la curtea de apel sa iti sustii punctul de vedere si eventual sa dai din nou o declaratie daca doresti.iti doresc numai bafta...........si mai bine sa nu fim martori
Niciodata in astfel de situatii sa nu scriti si sa semnati o foaie de hartie cu titlul de "Declaratie"....pentru ca folosind termenul de "declaratie" ,afirmatiile facute acolo se pot intoarce impotriva dumneavoastra !
In aceste situatii trebuiesc folosite termene ca :"audiere" ,"proces verbal (de constatare ,interogatoriu...etc)" si trebuiesc intocmite de organul constatator in prezenta unui martor si NU trebuie sa o semnati !
Daca politia fa spude ca sunteti obligat sa dati declaratie ....acest lucru este ilegal si fals !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caz penal emil69 emil69 buna ma numesc emil,sunt citat intr-un caz penal (inselaciune pe net) am fost chemat de un procuror pentru declaratie,se poate asa ceva si ce mi se intampla? (vezi toată discuția)
Martor up - accesul la dosar dis80 dis80 Buna ziua, Mi s-a solicitat declaratia ca martor intr-un dosar de frauda deschis impotriva unui client al bancii. Eu nu am aflat de aceasta decat dupa ce ... (vezi toată discuția)
Citatie politie fan123 fan123 Buna ziua, Daca ma puteti ajuta cu un sfat va rog, va prezint problema sumarizata: Am primit o citatie pe numele meu. Dupa ce am sunat la numarul de telefon ... (vezi toată discuția)