avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare AF in IF
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare AF in IF

Daca detii un AF ce trebuie sa faci ca sa devi intreprindere familiala? Este nevoie de acordul de constituire incheiat de membrii si de celelalte acte necesare infiintarii IF, sau doar de completat ceva decloaratii?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marian Turtoi , Consultant managementul calitatii 16:51, 16 Aprilie 2009
da, este nevoie de acordul celor care doresc sa fie asociati in IF
Imi poate da cineva un sfat?
Am infiintat o Asociatie Familiala la sfarsitul anului 2006. Nici pana la ora actuala nu am fost sa ma ia in evidenta la Finante. Nu mi-a venit pana acum niciun document pentru plata impozitului pe profit (am inteles k e din cauza faptului ca nu m-au luat in evidenta). Ce se poate intampla?
Precizez ca AF-ul are activitate si am multe facturi emise pe acest AF.

Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile Dv.
alexmax84 a scris:

Imi poate da cineva un sfat?
Am infiintat o Asociatie Familiala la sfarsitul anului 2006. Nici pana la ora actuala nu am fost sa ma ia in evidenta la Finante. Nu mi-a venit pana acum niciun document pentru plata impozitului pe profit (am inteles k e din cauza faptului ca nu m-au luat in evidenta). Ce se poate intampla?
Precizez ca AF-ul are activitate si am multe facturi emise pe acest AF.

Va multumesc si astept cu nerabdare raspunsurile Dv.

:ONu mai spune la altcineva!!!Ca se lasa cu amenda,cel putin!Las-o asa cum a cazut.Sfat:Infinteaza-ti alta societate si dupa ce obtii actele de la ORC fugi la Administratie sa te ia in evidenta!!(pentru noua firma!).De cea veche nu mai pomenii nimic,mai ales celor de la administratie.....B-). Asteapta pana pe 24 aprilie 2009,termen limita in care daca nu ai optat pentru IF(intrprindere familiala) ,vechiu AF se radiaza din Registrul comertului.:stunned:
Ultima modificare: Joi, 16 Aprilie 2009
Marian Turtoi, Consultant managementul calitatii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre a.f. tara_ionutz tara_ionutz Am un AF deschis in Aprilie si as dori sa stiu cum se completeaza toata hartiilie astea "Nota de receptie si constatare" 'Registru Inventar" si Registru ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre pfa si af octavr octavr Buna! Sotia mea doreste sa-si faca un PFA pentru a presta servicii in domeniul IT atat catre persoane fizice cat si catre persoane juridice insa s-a gandit ... (vezi toată discuția)
A.f. infiintare si deschidere punct de lucru adinaadina adinaadina Am si eu doua intrebari: -ce acte sunt necesare pentru a infiinta un A.F., (este vreo diferenta fata de intreprinderea familiala)? -dar pentru infiintare ... (vezi toată discuția)