avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale conctract locatiune cu o firma aflata in faliment
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

conctract locatiune cu o firma aflata in faliment

Buna ziua suntem pe punctul de a semna un contract de locatiue pe un imobil. Avem contractul redactat in fata si la LOCATOR scrie ca acea firma e in faliment. Este vreun pericol pt noi acea firma, ne poate leza in vreun fel faptul ca se afla in faliment? Ea mai poate incheia in acest caz contracte?

Multumesc !
Cel mai recent răspuns: caprice , utilizator 12:01, 30 Noiembrie 2011
Incheiati contractul cu lichidatorul judiciar numit de judecatorul sindic pentru acea societate.
da..pai la locator scrie ca acea societate e reprezentata legal de catre lichidatorul judiciar, in rest este ok? nu are de sa ne fie teama? scrie si faptul ca contractul pate inceta mai repre decat perioada stabilita in cazul in care imobilul se instraineaza in procedura falimentului.
E ok, daca va convine ca incetarea contractului sa aiba loc in cazul instrainarii imobilului.
da, ne convine insa in ctr mai e stipulata o clauza " in cazul in care bunul inchiriat nu se preda LOCATARULUI la data finalizarii contractului, pt fiecare zi suplimentara chiria se stabileste la o anumita valoare" ...e o eroare pt ca ar fi trebuit sa spuna daca bunul inchiriat nu se preda LOCATORULUI , nu?
In contract trebuie sa stipulati un interval fix si sa eliminati clauza in care se stipuleaza
contractul pate inceta mai repede decat perioada stabilita in cazul in care imobilul se instraineaza in procedura falimentului.

Fiind vorba de un contract care este semnal pe Noul Cod Civil aveti dreptul de a va nota drepturile in cartea funciara.

Art. 902. - (1) Drepturile, faptele sau alte raporturi juridice prevăzute la art. 876 alin. (2) devin opozabile terţelor persoane exclusiv prin notare, dacă nu se dovedeşte că au fost cunoscute pe altă cale, în afara cazului în care din lege rezultă că simpla cunoaştere a acestora nu este suficientă pentru a suplini lipsa de publicitate. În caz de conflict de drepturi care provin de la un autor comun, dispoziţiile art. 890-892, 896 şi 897 se aplică în mod corespunzător.

(2) În afara altor cazuri prevăzute de lege, sunt supuse notării în cartea funciară:
6. locaţiunea şi cesiunea de venituri;

Dupa ce va inscrieti in cartea funciara, locatorul chiar daca instraineaza bunul, noul proprietar nu poate rezilia contractul fara acordul dumneavoastra pana la expirarea perioadei stabilita in contract.

Despre locatiune cititi NCC art. 1777-1850

Alte discuții în legătură

Locatiune Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu Buna ziua. Dobanditorul unui imobil inchiriat chiar nu are nici o posibilitate de a rezilia locatiunea anterior implinirii termenului?? Contr ii este opozabil ... (vezi toată discuția)
Clauze contract inchiriere spatiu comecial er0s22 er0s22 Buna ziua Pentru ca m-am lovit e problema asta in trecut cu un spatiu al carui proprietar s-a schimbat fiind executat de ANAF iar noul proprietar mi-a marit ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am închiriat o garsoniera pe data de 15 septembrie ... Andande Andande Bună ziua, Am închiriat o garsoniera pe data de 15 septembrie pe termen de 1 an prin agenție. Azi ma sunat agentul sa îmi spună ca proprietarul vrea sa ... (vezi toată discuția)