avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... despre revisal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

despre revisal

buna ziua. pot sa fac acte aditionale de micsorare salarii :de la 670 la 600 lei si de la 770 la 720 lei?acestea se transmit in revisal?cum?
concediile fara plata din luna ale salariatiilor se transmit in revisal?cum
orele suplimentare lucrate se transmit lunar in revisal? cum?
pot sa acord mai putine tichete de masa salariatilor?
VA MULTUMESC ANTICIPAT SI VA DORESC O ZI BUNA
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 6 Decembrie 2011
1.-Monitorul Oficial nr. 824/2010: Hotararea Guvernului nr. 1.193 din 24 noiembrie 2010
(Hotararea Guvernului nr. 1.193/2010)
Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Art. 1. - Incepand cu data de 1 ianuarie 2011, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata se stabileste la 670 lei lunar, pentru un program complet de lucru de 170 de ore in medie pe luna in anul 2011 reprezentand 3,94 lei/ora.
Art. 2. - Pentru personalul din sectorul bugetar, nivelul salariului de baza, potrivit incadrarii, nu poate fi inferior nivelului salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata prevazut la art. 1.
Art. 3. - (1) Stabilirea, pentru personalul incadrat prin incheierea unui contract individual de munca, de salarii de baza sub nivelul celui prevazut la art. 1 si 2 constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.

2.-cfs se transmit in revisal la suspendari.
3. Orele suplimentare nu se transmit in revisal.
4. Tichetele de masa mai putine da ,mai mult de nr. de zile lucratoare din luna nu(sau daca se dau nu sunt deductibile dpdv fiscal).

V-am raspuns punctual, parerea mea sa nu modificati salariile, penruca sunt amnzi ff mari.
multumesc din suflet
buna ziua.am gresit eu .scuze vroiam sa intreb daca pot face modificare prin acte aditionale la salarii de la 700 lei la 670 lei?multumesc anticipat
Daca salariatii semneaza un astfel de act aditional ,atunci este posibila modificarea salariului prin reducerea acestuia , dar nu sub minimum prevazut de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul minim aplicabil in sistemul privat ContSters121815 ContSters121815 Buna ziua, Avand in vedere faptul ca CCM la nivel national nu s-a adoptat, salariul minim brut garantat in plata atat in sistemul public, cat si in cel privat ... (vezi toată discuția)
Decizii majorare salar Arion Ramona Arion Ramona Buna ziua,sunt asistent manager la o firma privata si am primit de la contabila statele de plata pe luna ianuarie si mi-a dat sa fac decizii de majorare ... (vezi toată discuția)
Marire salariu minim 2012 cameliadaj cameliadaj Buna seara, Lucrez de 8 luni la o firma si am fost incadrata cu salariu min pe economie 670 ron. De la 1.01.2012 am vazut ca s-a majorat salariu min la 700 ... (vezi toată discuția)