avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Taxa de participare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Taxa de participare

In anul 2005 cu ocazia initierii procedurii de licitatie o firma a depus in contul unitatii care organiza licitatie contravaloarea taxei de participare la licitatie. Licitatia nu a mai avut loc si am pierdut orice contact cu firma deponenta. Ce solutie am sa lichidez acest sold din contabilitate si care ar fi baza legala.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 16:30, 4 Decembrie 2011
Cel sau cei ce conduc societatea pot emite o decizie sau hotarare prin care suma respectiva este considerata nerecuperabila si, ca urmare, se va inregistra ca pierdere in contabilitate.
Nu cred ca m-am facut inteles..scuze...intrebam cum se lichideaza soldul aflat in contabilitatea institutiei publice la care s-a depus taxa de licitatie. Institutia publica a organizat licitatia si alta firma a depus aceasta taxa. Deci...
Eu am fost cel care nu a inteles bine.

Avand in vedere ca au trecut mai mult de 3 ani (termenul de prescriptie al creantelor comerciale) iar firma nu a facut nici un demers in vederea recuperarii banilor suma respectiva se inregistreaza ca venit pentru institutia publica. Cred ca cel mai bine este ca acest lucru sa-l faceti la inventarierea anuala a patrimoniului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casarea calculatoarelor de birou cddanka cddanka Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la posibilitatea de casare a unor calculatoare de catre o institutie publica. Aceasta poate fi realizata conform ... (vezi toată discuția)
Ce are de făcut o firmă când sunt facturi neachitate și nu există nicio posibilitate de recuperare a creanțelor? mitika255 mitika255 Buna ziua ,ce se intampla cu o datorie a unei firme catre o alta firma ?facturi neachitate...Cel care este pagubit ce face ,plateste impozit la stat ca si cum ... (vezi toată discuția)
Bilant de lichidare fara balanta si acte contabile SCPA Ionescu si asociatii SCPA Ionescu si asociatii Cum intocmesti un bilant de lichidare daca nu ai nici un act contabil al societatii, nu ai posibilitatea de a intocmi o balanta si ANAF ul si Directia de taxe ... (vezi toată discuția)