Buna ziua ,ce se intampla cu o datorie a unei firme catre o alta firma ?facturi neachitate...Cel care este pagubit ce face ,plateste impozit la stat ca si cum a vandut marfa sau exista vreo posibilitate de a trece pe pierdere sa zic asa?De recuperat nu exista nici o posibilitate de a recupera banii si nu mi se pare corect ca dupa ce am fost furat,l-am dat si in judecata ( cheltuiele si altele)( dar nu este ce executa) tot eu sa platesc si la furnizori si la stat impozit.....
Deci, am vandut unei firme( intr.indiv.)marfa iar acesta refuza sa mai plateasca,am trimis notificare de plata prin executor dupa care am inaintat si o ordonanta de plata la judecatorie,ideea este ca nu am ce executa de la aceasta firma care este plina de datorii si care are numeroase executari silite si de la alte firme.Eu ma impac cu ideea ca nu voi mai vedea nici un ban doar ca nu stiu cum sa procedez la mine in contabilitate,ce se intampla cu soldul neachitat? Platesc impozit la stat ca si cum ar fi fost incasat soldul? Sau exista posibilitatea de a trece la pierderi,adica sa deduc soldul neincasat din impozit?
Daca datoria este mai mare de 40.000 lei puteti cere intrarea in faliment a partenerului dumneavoastra.
La sfarsitul procedurii se radiaza societatea debitoare.
Pe baza hotararii de inchidere a falimentului se procedeaza la ajustarea bazei de impozitare - art. 287 lit. d din Codul fiscal.
In final nu se mai plateste impozitul la stat.
Va trebui sa discutati cu contabilul, indicandu-i textul de lege aratat.