avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ce are de făcut o firmă când sunt facturi ...
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ce are de făcut o firmă când sunt facturi neachitate și nu există nicio posibilitate de recuperare a creanțelor?

Buna ziua ,ce se intampla cu o datorie a unei firme catre o alta firma ?facturi neachitate...Cel care este pagubit ce face ,plateste impozit la stat ca si cum a vandut marfa sau exista vreo posibilitate de a trece pe pierdere sa zic asa?De recuperat nu exista nici o posibilitate de a recupera banii si nu mi se pare corect ca dupa ce am fost furat,l-am dat si in judecata ( cheltuiele si altele)( dar nu este ce executa) tot eu sa platesc si la furnizori si la stat impozit.....
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: DinuX , utilizator 09:34, 25 Septembrie 2018
Cred ca ar fi mai simplu de dat un raspuns si mai util pentru dumneavoastra daca descrieti exact situatia in care sunteti.
Deci, am vandut unei firme( intr.indiv.)marfa iar acesta refuza sa mai plateasca,am trimis notificare de plata prin executor dupa care am inaintat si o ordonanta de plata la judecatorie,ideea este ca nu am ce executa de la aceasta firma care este plina de datorii si care are numeroase executari silite si de la alte firme.Eu ma impac cu ideea ca nu voi mai vedea nici un ban doar ca nu stiu cum sa procedez la mine in contabilitate,ce se intampla cu soldul neachitat? Platesc impozit la stat ca si cum ar fi fost incasat soldul? Sau exista posibilitatea de a trece la pierderi,adica sa deduc soldul neincasat din impozit?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca datoria este mai mare de 40.000 lei puteti cere intrarea in faliment a partenerului dumneavoastra.
La sfarsitul procedurii se radiaza societatea debitoare.
Pe baza hotararii de inchidere a falimentului se procedeaza la ajustarea bazei de impozitare - art. 287 lit. d din Codul fiscal.
In final nu se mai plateste impozitul la stat.
Va trebui sa discutati cu contabilul, indicandu-i textul de lege aratat.

Sper sa va fie de folos informatiile.

Multumesc
Sau puteti face cum am facut eu - am stornat toate facturile si am scapat de problema.

Alte discuții în legătură

Avansuri clienti croitoru raluca croitoru raluca buna ziua va rog frumos daca ma puteti ajuta cu un sfat in anul 2006 am facturat avans catre 2 clienti persoane juridice , facturile de avans au fost ... (vezi toată discuția)
Anularea unei facturi Laura P. Laura P. Buna seara ! Ca persoana juridica am emis doua facuri unei alte persoane juridice pt. serviciile prestate in constructii. Facturile au fost emise in ... (vezi toată discuția)
Creante vechi neincasate book2 book2 Va rog exista vreo procedura de recuperare a creantelor neincasate de mai bine 1 an? Trebuiau declarate la Administratia financiara? Pot sa constituit ... (vezi toată discuția)