o persoana fizica a incheiat un leasing financiar, acesta a platit avansul si vreo 2 rate, acum renunta la leasing, iar noi persoana juridica vrem sa incheiem un contract de novatie. Cum putem sa-i achitam avansul persoanei fizice? in baza a ce document???ptr ca el nu este posesor al autovehiculului? el a primit fact de avans de la firma de leasing....noi tb sa-i achitam integral avansul sau mai putin?
Eu va sfatuiesc sa mergeti mai intai la firma de leasing si sa va interesati care sunt conditiile dumnealor, daca va accepta preluarea leasingului si apoi sa achitati pretentiile utilizatorului, iar cand veti discuta pretentiile utilizatorului sa luati in calcul si faptul ca a folosit autovehiculul, deci nu se mai justifica achitarea unei sume egala cu cea pe care a platit-o acesta ca si avans.
Oricum mergeti la firma de leasing pentru ca ei decid conditiile in care accepta aceasta preluare de leasing, bineinteles conform contractului incheiat cu utilizatorul.
multumesc de raspuns, contracul de novatie ne-a fost aprobat, dar am vrut sa ma informez sau poate cineva a mai preluat un leasing de la o persoana fizica si imi da cateva informatii...
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.