un salariat inceteaza contractul de munca de pe 01.12.2011, astazi a fost in ultima zi de preaviz, eu am trimis azi revisalul, dar cu data incetarii de maine, E vreo problema?
Pe langa decizia de incetare pe care o fac cu data de maine, salariatul mai trebuie sa faca vreo cerere de incetare?
Multumesc
Art.55 lit.b nu necesita preaviz. Lit. a si c ale art. 55 trebuie coroborate cu art. privind concedierea din motive imputabile sau neimputabile salariatului. Despre ce incetare este vorba?
Cu ce drept. In cazul art.55 lit.b - cu acordul parilor, contractul inceteaza la data convenita intre parti.
Dreptul la preaviz: Art. 75
(1) Persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. c) si d), al art. 65 si 66 beneficiaza de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucratoare.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) persoanele concediate in temeiul art. 61 lit. d), care se afla in perioada de proba.
Deasemenea, in cazul demisiei salariatul are obligatia efectuarii duratei de preaviz.
Daca va ocupati si de resurse umane este bine sa aprofundati codul muncii si nu numai.
Salariatul nu mai face alta cerere, a facut cand a solicitat incetarea.
Cred ca problema care se pune aici este legata de faptul ca toate documentele privind incetarea CIM poarta data de 1 decembrie care este zi nelucratoare.Este vreo problema sa se nasca/modifice/stinga raporturi juridice de dreptul muncii intr-o zi declarata sarbatoare nationala?
Preaviz obligatoriu?
dorel13
Un angajat este in concediu fara plata. Patronul firmei ,nemaiavand lucrari,vrea sa-l bage in somaj. Angajatul chiar se bucura.Intrebarea mea este :se poate ... (vezi toată discuția)
Somaj
mirelanicola.72
Buna ziua!
va rog sa-mi spuneti daca un salariat caruia ii inceteaza raporturile de munca cu angajatorul in virtutea art.55 lit.B din codul muncii, poate ... (vezi toată discuția)