avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Care sunt consecintele unei facturi vodafon neplatite ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Care sunt consecintele unei facturi vodafon neplatite de 4 ani?

In urma cu 4 ani ,am incheiat cu vodafon un abonament pt fica mea,o situatie mai dificila a dus la neplata facturii vodafon,care a ramas neplatita pana in ziua de azi.Suma initiala a facturii a fost de 200lei,intre timp creanta catre vodafon a fost transferata catre S.C. ..... SRL si a ajuns la un debit de 4,27596 Ron.
Intrebarea mea este urmatoarea: cum ma poate afecta aceasta situatie neplacuta? Va multumesc pt sfaturi.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:27, 2 Decembrie 2011
Daca nu au fost intocmite acte care sa intrerupa prescriptia, aceasta intervine in 3 ani de la scadenta.
Nu a venit la usa dvs un agent cu o notificare prin care sa va anunte ca aveti de platit suma restanta?
Vi se poate pune poprire pe conturi sau va pot executa silit. Totusi, vedeti daca nu cumva a trecut 3 ani de la ultima plata. Daca a trecut 3 ani de la ultima plata inseamna ca debitul este prescris.
~ Conținut șters la cerere ~
Dv. nu puteti fi executat silit in locul ficei, chiar daca adresa de facturare este propietatea dv. La un eventual proces ar trebui sa cereti prescriptia extinctiva daca creanta este mai veche de 3 ani si firma S.C. ......S.R.L. nu va mai facut in prealabil si alte notificari urmate de titluri executorii sau demersuri in recuperarea creantei. Chiar daca fica dv. scapa de executarea silita, acest fapt nu inseamna ca nu mai este datoare catre Vodafone. Sau abonamentul este pe numele dv. si l-a folosit fica? in cazul acesta numai prescriptia va mai poate scapa.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
idile4you, utilizator

Alte discuții în legătură

Ceva legat de prescriptie... discimus discimus am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a ... (vezi toată discuția)
Datorie cesionata catre societate recuperari creante delia0286 delia0286 acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai ... (vezi toată discuția)
In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti. jokeru4you jokeru4you Buna ziua ....am aceias problema cu neplata facturii connex la fel ca multi altii .....Eu de cativa am renuntat la abonamentul connex pe baza neplatei acesteia ... (vezi toată discuția)