In urma cu 4 ani ,am incheiat cu vodafon un abonament pt fica mea,o situatie mai dificila a dus la neplata facturii vodafon,care a ramas neplatita pana in ziua de azi.Suma initiala a facturii a fost de 200lei,intre timp creanta catre vodafon a fost transferata catre S.C. ..... SRL si a ajuns la un debit de 4,27596 Ron.
Intrebarea mea este urmatoarea: cum ma poate afecta aceasta situatie neplacuta? Va multumesc pt sfaturi.
Vi se poate pune poprire pe conturi sau va pot executa silit. Totusi, vedeti daca nu cumva a trecut 3 ani de la ultima plata. Daca a trecut 3 ani de la ultima plata inseamna ca debitul este prescris.
Dv. nu puteti fi executat silit in locul ficei, chiar daca adresa de facturare este propietatea dv. La un eventual proces ar trebui sa cereti prescriptia extinctiva daca creanta este mai veche de 3 ani si firma S.C. ......S.R.L. nu va mai facut in prealabil si alte notificari urmate de titluri executorii sau demersuri in recuperarea creantei. Chiar daca fica dv. scapa de executarea silita, acest fapt nu inseamna ca nu mai este datoare catre Vodafone. Sau abonamentul este pe numele dv. si l-a folosit fica? in cazul acesta numai prescriptia va mai poate scapa.