avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Care sunt consecintele unei facturi vodafon neplatite ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Care sunt consecintele unei facturi vodafon neplatite de 4 ani?

In urma cu 4 ani ,am incheiat cu vodafon un abonament pt fica mea,o situatie mai dificila a dus la neplata facturii vodafon,care a ramas neplatita pana in ziua de azi.Suma initiala a facturii a fost de 200lei,intre timp creanta catre vodafon a fost transferata catre S.C. ..... SRL si a ajuns la un debit de 4,27596 Ron.
Intrebarea mea este urmatoarea: cum ma poate afecta aceasta situatie neplacuta? Va multumesc pt sfaturi.
Ultima modificare: Miercuri, 30 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:27, 2 Decembrie 2011
abonamentul este pe numele meu,fica la folosit,eu am locuit in alta localitate.Probabil au fost facturii,dar fica a uitat sa ma anunte,iar eu am aflat accidental.Cred ca sunt 4 ani de cand s-a platit ultima factura,cred ca fica mea a platit doar cateva luni abonamentul.
Atunci ar trebui sa stiti ca consecintele sunt destul de neplacute. Luati legatura cu firma care a preluat cesiunea, cereti sa va trimita modul de calcul a penalitatilor cu defalcarea debitului principal fata de alte categorii de pretentii financiare, sa trimita copii a documentelor a carora dumnealor pretinde suma creantei, copie dupa contractul de cesiune, sa demonstreze ca dreptul de a pretinde suma de bani nu este prescris conform legilor romanesti in materie de prescriptie extinctiva
Inainte de a lua legatura cu firma vedeti daca nu s-a prescris suma. Aflati cand a fost platita ultima factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ceva legat de prescriptie... discimus discimus am si eu o intrebare, intr-un contract cu mobifon a carui executare s-a intrerupt in 2001 mai sunt susceptibile de executare creantele lor dupa 5 ani ? a ... (vezi toată discuția)
Datorie cesionata catre societate recuperari creante delia0286 delia0286 acum cativa ani(in 2006,2007 nu retin exact)am avut 2 abonamente concomitente la [FURNIZOR] incheiate pt o perioada de 2 ani.dupa aproximativ 1 an nu am mai ... (vezi toată discuția)
In legatura cu facturile connex va rog nu ma ocoliti. jokeru4you jokeru4you Buna ziua ....am aceias problema cu neplata facturii connex la fel ca multi altii .....Eu de cativa am renuntat la abonamentul connex pe baza neplatei acesteia ... (vezi toată discuția)