In urma cu 4 ani ,am incheiat cu vodafon un abonament pt fica mea,o situatie mai dificila a dus la neplata facturii vodafon,care a ramas neplatita pana in ziua de azi.Suma initiala a facturii a fost de 200lei,intre timp creanta catre vodafon a fost transferata catre S.C. ..... SRL si a ajuns la un debit de 4,27596 Ron.
Intrebarea mea este urmatoarea: cum ma poate afecta aceasta situatie neplacuta? Va multumesc pt sfaturi.
abonamentul este pe numele meu,fica la folosit,eu am locuit in alta localitate.Probabil au fost facturii,dar fica a uitat sa ma anunte,iar eu am aflat accidental.Cred ca sunt 4 ani de cand s-a platit ultima factura,cred ca fica mea a platit doar cateva luni abonamentul.
Atunci ar trebui sa stiti ca consecintele sunt destul de neplacute. Luati legatura cu firma care a preluat cesiunea, cereti sa va trimita modul de calcul a penalitatilor cu defalcarea debitului principal fata de alte categorii de pretentii financiare, sa trimita copii a documentelor a carora dumnealor pretinde suma creantei, copie dupa contractul de cesiune, sa demonstreze ca dreptul de a pretinde suma de bani nu este prescris conform legilor romanesti in materie de prescriptie extinctiva