avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Plata contributiilor pentru I.I.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Plata contributiilor pentru I.I.

Buna seara,Ma numesc Silviu am 23 de ani si sunt din Pitesti.Am facut o mare prostie acum cateva luni,in aprilie mai exact.Am deschis o firma,un I.I. dar nu am lucrat deloc pe ea.Am platit toate impunerile pana acum,dar nu stiam ca ar trebui sa platesc si contributiilie acelea de 220 de ron pentru sanatate si pentru carte de munca.Asta am aflat recent.Daca aveti amabilitatea sa-mi raspune-ti si mie la cateva intrebari v-as fi foarte recunoscator.Din socotelile mele,pana acum ar trebui sa platesc pentru acele contributii suma de 1980 ron,dar din pacate...nu am acesti bani,si mai rau...sunt somer deci...nu am nici-un venit.Intrebarile mele ar fi : 1.Daca imi vin aceste contributii de plata si nu am acesti bani pentru a le plati,ce mi se poate intampla?
2.Se poate face cumva,eventual,vreo intelegere (sa zic asa) sa platesc o suma de bani mai mica dar pe o perioada mai mare....(adica sa platesc sa zic 50 ron lunar pana ajung la suma respectiva) ?
Mentionez ca sunt major si nu detin absolut nimic pe numele meu (din care ar putea sa-mi ia statul pentru acele contributii),iar sediul firmei il am in apartamentul parintilor printr-un contract de comodat.Acest I.I. l-am suspendat recent.V-am intrebat aceste lucruri pentru a sti la ce sa ma astept...eventual sa stiu daca m-apuc sa vand ceva din casa sa platesc aceste contributii in speranta ca nu ma voi trezi cu vreun executor judecatoresc sa ia apartamentul parintilor mei (sau... doamne fereste,vreun dosar penal sau mai stiu eu ce).Va multumesc anticipat pentru raspunsurile dvs.!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta-Daniela Moldovan , Contabil 09:28, 11 Decembrie 2011
Ca si forma de organizare, I.I. presupune plata anumitor contributii. Puteti scapa de aceste plati astfel:
- mergeti la Adm. Financiara, adresati-va inspectorului de care apartineti si faceti declaratiile necesare pentru suspendarea / inchiderea I.I., in felul acesta nu mai platiti impozit pe veniturile din activitati independente;
- dupa ce luati declaratiile facute la Adm. Financiara, va duceti la Casa de Pensii si acolo, cu dovada ca nu ati obtinut venituri, veti fi scutit de plata contributiei lunare la fondul de pensii, adica de acei 220 lei lunar pe care ar fi trebuit sa-i platiti;
- tot cu declaratiile de inactivitate, va adresati si Casei de Sanatate, aici contributia este de cca 16 lei / trimestru, nu cred ca veti fi scutit de plata ei, dar macar e o suma mica si achitarea ei va scuteste de plata penalitatilor, care sunt mari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare declaratia 220 pfa ASPAZIA ASPAZIA Buna Ziua, va rog frumos sa ma indrumati si pe mine in completarea Declaratiei 220 PFA. Mentionez ca voi obtine venituri din profesii libere ( expert ) ... (vezi toată discuția)
Declaratia 220 pfa Andra0012 Andra0012 Buna seara, Mi-am inregistrat un PFA la ONRC si urmeaza sa completez Declaratia 220. Am o nelamurire in ceea ce priveste venitul brut si estimat. Exista ... (vezi toată discuția)
Plata contributie pensii pfa geanina100 geanina100 Buna ziua, Am un PFA din mai 2013, pe care am venituri 0. Am primit o somatie de plata cu o suma consistenta din care cea mai mare parte reprezinta ... (vezi toată discuția)