avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 781 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declaratia 220 PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declaratia 220 PFA

Buna seara,

Mi-am inregistrat un PFA la ONRC si urmeaza sa completez Declaratia 220.
Am o nelamurire in ceea ce priveste venitul brut si estimat. Exista vreun venit minim? Plata contributiilor sociale se modifica in vreun fel in functie de venitul meu?
Daca eu imi voi declara si voi avea un venit de aprx. 300 RON/luna, contributiile sociale vor fi tot de aprx. 220 RON?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 18:45, 31 Ianuarie 2014
Buna seara,

Contributiile sunt in functie venituri. Fiind in procente, cu cat creste venitul, creste si contributia.
Acum puteti trece ce suma doriti, doar ca la final cand veti declara venitul final, vă va fii mai greu sa platiti o suma mare deodata.
Bine ar fii sa declarati cam cat credeti ca veti face efectiv, pentru ca apoi veti efectua plati in timpul anului, iar la final nu veti fii luata prin surprindere de suma finala.

Respect,
Dan Preda.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
ContSters307306, utilizator
Deci daca eu imi declar un venit anual de 3600 RON, adica 300 RON/luna, imi pot plati toate partile sociale?
Intreb asta pentru ca am citit undeva ca persoanele fizice autorizate care inregistreaza un venit mai mic de 804 RON/luna sunt scutite de plata acestor contributii. Eu vreau totusi sa le platesc...
Va spun despre contributia la pensie. In timpul anului platiti plati anticipate in urma depunerii D600 cu venitul lunar asigurat care in acest an e minim 804 lei si rezulta o contributie lunara de 252 lei.
Venitul din D600 e diferit de cel estimat in D220.
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2014
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratia 600 pensie de stat Lentian Lentian Buna ziua, Am un cabinet de mediere deschis in iulie 2013 Am incheiat anul cu pierdere si pentru anul 2014 venitul net anual estimat raportat la cele 12 luni ... (vezi toată discuția)
Sistem real pentru pfa de a vinde legume fructe la piata debves debves Buna ziua!Mi-am facut pfa pentru a vinde legume fructe in piata.Mai trebuie depuse actele la finante pentru a determina sistemul de impozitare ,plati etc.Am ... (vezi toată discuția)
Declaratia 600 utilizator5555 utilizator5555 Buna ziua, Un PFA infiintat in 2009, in sistem real, dar in toata perioada a fost si angajat cu contract de munca in alta parte. Pana acum nu a depus ... (vezi toată discuția)