avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1327 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vehicul cumparat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vehicul cumparat

Buna seara,
Am si eu o mare problema: am cumparat in februarie o masina (dubita) de la un cunoscut, am facut un contract de vanzare-cumparare, l-am semnat, i-am dat banii, dar nu mi-a mai dat actele originale pentru a putea face toate demersurile sa fiu proprietar. Am doar niste copii, la politie mi-au cerut originalul pentru a face confruntarea. Nu s-a putu, respectivul cunoscut a plecat din tara. Am vorbit cu un domn jurist care mi-a spus sa merg sa depun o cerere la tribunal sa fiu improprietarita prin lipsa, ceva de genul asta. Ma puteti ajuta sa aflu cat costa toata alergatura asta si daca e valabil asa? Adica daca intru in proprietate...
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: veratiti , utilizator 19:35, 6 Decembrie 2011
Domnul jurist se referea probabil la o actiune prin care sa solicitati instantei de judecata ca hotararea ce se va pronunta sa tina loc de contract de vanzare cumparare. Un capat distinct al acestei cereri trebuie sa fie si ca instanta sa constate faptul ca in data de .... paratul (cel care a instrainat autoturismul) a vândut reclamantului (dumneavoastra) autoturismul marca ..., cu numărul de înmatriculare ...... si serie sasiu ....., proprietatea sa, contra sumei de .....
Taxa judiciara se calculeaza la valoarea declarata in contractul de vanzare cumparare.

Chiar si in aceste conditii, in care instanta va admite actiunea, eu cred ca ar trebui sa mergeti la Serviciul Inmatriculari sa-i intrebati pe domnii functionari daca se va rezolva problema dumneavoastra cu o astfel de hotarare.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare autoturism flori_minicards flori_minicards Buna seara am cumparat un autoturism de la o doamna din Mehedinti masina a inscriso in 02/02 /2013 fara plata taxei de mediu dumneaei avand aceasta ... (vezi toată discuția)
Mentionarea instrainarii in registrele serviciului de inmatriculari ananiculae ananiculae Buna Ziua, Cei de la serviciul de inmatriculari Auto Suceava mi-au transmis ca nu pot solicita mentionarea instrainarii in registrele Serviciului de ... (vezi toată discuția)
Radire masine vanduta la care nu am numere sau talon elidabea elidabea am si eu o problema: acum cativa ani am avut o dacie pe care i-am vandut-o cumnatului meu, el i-a vandut-o altui cumnat care l-a randul lui a vandut-o ... (vezi toată discuția)