Buna seara,
Am si eu o mare problema: am cumparat in februarie o masina (dubita) de la un cunoscut, am facut un contract de vanzare-cumparare, l-am semnat, i-am dat banii, dar nu mi-a mai dat actele originale pentru a putea face toate demersurile sa fiu proprietar. Am doar niste copii, la politie mi-au cerut originalul pentru a face confruntarea. Nu s-a putu, respectivul cunoscut a plecat din tara. Am vorbit cu un domn jurist care mi-a spus sa merg sa depun o cerere la tribunal sa fiu improprietarita prin lipsa, ceva de genul asta. Ma puteti ajuta sa aflu cat costa toata alergatura asta si daca e valabil asa? Adica daca intru in proprietate...
Va multumesc anticipat!
Domnul jurist se referea probabil la o actiune prin care sa solicitati instantei de judecata ca hotararea ce se va pronunta sa tina loc de contract de vanzare cumparare. Un capat distinct al acestei cereri trebuie sa fie si ca instanta sa constate faptul ca in data de .... paratul (cel care a instrainat autoturismul) a vândut reclamantului (dumneavoastra) autoturismul marca ..., cu numărul de înmatriculare ...... si serie sasiu ....., proprietatea sa, contra sumei de .....
Taxa judiciara se calculeaza la valoarea declarata in contractul de vanzare cumparare.
Chiar si in aceste conditii, in care instanta va admite actiunea, eu cred ca ar trebui sa mergeti la Serviciul Inmatriculari sa-i intrebati pe domnii functionari daca se va rezolva problema dumneavoastra cu o astfel de hotarare.