avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca la doar 2 ore pe zi ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca la doar 2 ore pe zi ?

Lucrez la programator, 8 ore pe zi.

Am observat ca in contractul meu de munca, scrie:

"o fractiune de norma de 2 ore/zi, 10 ore/saptamana"

"Salariul de baza lunar brut: 305 LEI"

Asta inseamna ca lucrez doar cu un sfert de norma, si de fapt la 4 ani de munca, mi se pune doar unul singur.

Intrebare: cu ce ma afecteaza asta pe viitor ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 5 Decembrie 2011
Intr-adevar, asa este, aveti un c.i.m. cu timp partial de 2 ore/zi .... va afecteaza la somaj ca stagiu de cotizare - nu veti putea beneficia de somaj - , precum si la calculul pensiei ca valoare baneasca.
Dar in cazul in care ma angajez in alta parte, acolo voi fi intrebat: de cand lucrezi in domeniu?

Pai, de 1 an pe CIM, si daca acea persoana se uita, vede 2 ore / zi...nu cred ca ies prea bine de aici.
Dvs puteti spune ca lucrati de 4 ani in domeniul respectiv ... nu cred ca conteaza durata timpului de munca ... cand s-a semnat c.i.m. nu s-a observat acest lucru?
Mi s-a spus atunci, dar nu stiam exact despre ce e vorba. Acum l-am citit mai bine.

Mi s-a spus ca se plateste asigurare de sanatate si celelalte dari...
DanielMarian a scris:

Mi s-a spus atunci, dar nu stiam exact despre ce e vorba. Acum l-am citit mai bine.

Mi s-a spus ca se plateste asigurare de sanatate si celelalte dari...

Acestea au fost platite pentru salariul trecut in c.i.m. ... salariu aferent unui timp de munca de 2 ore/zi ... incercati sa aveti o discutie amiabila cu angajatorul dvs pe aceasta tema...

Alte discuții în legătură

Contract part time irina29 irina29 ma puteti lamuri exact ce presupune un contract part-time. daca eu nu stiu decat la sfarsitul lunii cate ore am lucrat, ce fel de contrat ar trebui sa fac? ... (vezi toată discuția)
Urgent intrebare YNAA YNAA Din cate stiu contractul de prestarii servicii nu beneficiaza de o reglementare speciala. Stie cineva de un timp min. sau max. impus (prin vreo norma legala) ... (vezi toată discuția)
Cim cu 4 ore deliaaa deliaaa Buna seara. Am si eu o intrebare. Daca lucrez cu norma de 4 ore si cartea de munca este tot cu norma de 4 ori beneficiez de aceleasi drepturi ca si cum as ... (vezi toată discuția)