avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... evacuare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

evacuare

Buna seara!
Bunica mea mi-a facut un contract de intretinere in anul 2005 pe o casa mostenita de la parintii sai. Din anul 2003 in casa respectiva sta un unchi de al mue cu concubina sa si anul acesta in luna mai i-am trimis o instiintare de evacuare prin executor. Unchiul nu a luat in considerare instiintarea si l-am dat in judecata pt. evacuare si pe timpul procesului imi cere bani pt. imbunatati facute de el in anul in care s-a mutat in casa. In memoriul depus de el scrie ca imbunatatirile au fost facute in anul 2003 cand proprietara era bunica mea, respectiv mama lui. Are dreptul sa imi ceara mie contravaloarea imbunatatirilor? Judecatoarea poate sa imi refuze dreptul la interogarea unui martor ? ( avocatul a depus cerere de amanare si motivata, dar a fost respinsa si s-a tinut sedinta fara mine sau reprezentantul meu) Este legal? Si daca nu ce pot sa fac?
Stimată doamnă,

Eu consider ca ar trebui sa vă faceți o strategie cu avocatul ales, nu neapărat sa formulati apărări în urma sfaturilor date pe forum.

Totuși, în cazul dvs, reiese un anumit aspect de care ați putea profita: prescrierea datoriei pe care ați avea-o față de unchiul dvs, în ceea ce privește îmbunătățirile din anul 2003.

Având în vedere că unchiul dvs le-a cerut probabil prin cerere reconvențională, consider că ar fi utilă invocarea intervenirii prescripției referitoare la acestea. Din punctul meu de vedere, aceasta ar putea fi o apărare deosebit de utilă.

Cât despre amânare, nu știu ce sa spun, având în vedere că nu cunosc motivarea acesteia.

Cu stimă.

Buna seara!
Eu suspectez ca avocatul meu a facut o intelegere cu unchiul meu.
Baiatul unchiului meu este politist in comuna vecina si cred ca ar fi putut sa se intalneasca si cu avocatul meu sau chiar cu judecatoarea, in diverse probleme de servici. Motivarea a fost ca avea un proces la Bucuresti.(noi suntem in Valcea). Casa de la bunica este singura mea locuinta si noi stam la tata. Mentionez ca am un minor in itretinere. Casa respectiva este veche si necesita o consolidare si daca unchiul meu aduce la fiecare infatisare cate un martor poate dura si ani de zile. Nu pot sa fac ceva legal sa mearga procesul mai repede si mai corect? Procesul a inceput in luna iunie 2011 si urmatorul termen este 18 ianuarie 2012.
Puteti sa va angajati alt avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune campionul2001 campionul2001 Bunicii din partea tatalui meu au decedat(1990-bunicul si 2003-bunica).Am asteptat ca dupa 6 luni,un unchi sa ne sune sa se dezbata succesiunea,vazand ca nu ... (vezi toată discuția)
Sunt, alături de unchiul meu, moștenitoarea bunicilor dar nu pot să-mi valorific partea pentru că el e o persoană extrem de dificilă. nu am reușit nici prin instanță, ce mă sfătuiți? Mihaela Br. Mihaela Br. Bună ziua ! În 2018 , a murit bunica mea și am rămas eu și unchiul meu ca singuri moștenitori , tatăl meu fiind decedat de f . mulți ani. Eu am locuit ... (vezi toată discuția)
Partaj mariw mariw buna ziua. am 20 de ani,locuiesc cu parinti si cu bunica,bunicul meu a plecat din casa,acum traind in concubinaj cu alta femeie. acum vrea sa ne evacueze ... (vezi toată discuția)