avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... calomnie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

calomnie

va intreb daca este normal ca revolutionarii sa fie facuti pomanagii, cersetori, in ziare si la tv. Am documente de la revolutie care contesta faptul ca sunt revolutionar nu impostor, cum ma face media, am un infart miocardic, hiper tensiune arteriala, diabet ficat marit de la medicamente.Se tot vorbeste de multele beneficii ale revolutionarilor care majoritatea nu s-au acordat. Locuiesc in acceasi casa in care locuiam in 1989, o garsoniera . As dori sa stiu ce masuri pot lua impotriva celor care ma calomniaza! Am suportat destul. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: sttela71 , utilizator 08:45, 16 Decembrie 2011
sttela71 a scris:

Am documente de la revolutie care contesta faptul ca sunt revolutionar nu impostor,


Interesanta afirmatia dvs

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 416 din 14 iunie 2011 a fost publicata decizia nr. 8 din 18 octombrie 2010 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (Decizia 8/2010) privind examinarea recursului in interesul legii cu privire la consecintele Deciziei Curtii Constitutionale nr. 62 din 18 ianuarie 2007 referitoare la exceptia de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006 pentru modificarea si completarea Codului penal, precum si pentru modificarea si completarea altor legi asupra activitatii dispozitiilor art. 205, 206 si 207 din Codul penal.
Normele de incriminare a insultei si calomniei cuprinse in art. 205 si 206 din Codul penal, precum si prevederile art. 207 din Codul penal privind proba veritatii, abrogate prin dispozitiile art. I pct. 56 din Legea nr. 278/2006, dispozitii declarate neconstitutionale prin Decizia nr. 62 din 18 ianuarie 2007 a Curtii Constitutionale, nu sunt in vigoare



Buna seara,
In cazul in care aveti dovezi care atesta si nu "contesta", cum bine a remarcat ynocentta, faptul ca sunteti revolutionar, si daca puteti proba ca anume persoana/persoane v-a/v-au calomniat in titlul dvs, cred ca puteti face o actiune civila, pe raspundere delictuala... daune morale... pe temeiul art. 58 NCC.

"Drepturi ale personalităţii
(1) Orice persoană are dreptul la viaţă, la sănătate, la integritate fizică şi psihică, la demnitate, la propria imagine, la respectarea vieţii private, precum şi alte asemenea drepturi recunoscute de lege."

Chiar daca insulta si calomnia nu mai sunt incriminate, dreptul la demnitate - respectiv onoare si reputatie - sunt garantate si prin Constitutie, si sunt prevazute si in acest articol din Noul Cod Civil.
multumesc frumos

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calomnie ! se poate intenta asa ceva? marmota1 marmota1 Va scriu aici pt. ca am un prieten care se confrunta cu urmatoarea situatie: A scris (el zice ca nu a scris) pe site-ul unei televiziuni cateva randuri ... (vezi toată discuția)
Calomnia Niunin Tiberiu Niunin Tiberiu Cunoşteam că art. 205,206,207 C.pen au fost reincriminate ca urmare a unei decizii de necunstituţionalitate a unei legi care dezincrimina insulta, calomnia ... (vezi toată discuția)
Acuze pe facebook al3xn01 al3xn01 buna seara daca sunt cercetat intr-un dosar penal nefinalizat , o cunostinta pe facebook imi adreseaza injurii plus cuvinte jignitoare vrei sa omori ca pe ... (vezi toată discuția)