avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... testament cu privire la un apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

testament cu privire la un apartament

Am un testament prin care se lasa mostenire un apartament .Pana la dezbaterea mostenirii il pot inregistra la d.f.p.l. pentru a achita impozitul pe numele meu?
multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:31, 7 Octombrie 2008
testamentul il prezentati notarului la succesiune....iese certificatul de mostenitor care va va atesta calitatea...
eugen1959 a scris:

Am un testament prin care se lasa mostenire un apartament .Pana la dezbaterea mostenirii il pot inregistra la d.f.p.l. pentru a achita impozitul pe numele meu?
multumesc!


Trebuie mai intai dezbatuta mostenirea si apoi dupa obtinerea certificatului de mostenitor veti putea sa mergeti sa va inregistrati pentru plata impozitului pe cladire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare act de mostenire, solutie de a evita succesiunea zulg zulg Buna ziua. Daca poate sa ma lamureasca cineva: Bunica mea detine un apartament pe numele ei. O casa la tara si pamant pe numele parintilor ei. Nu are ... (vezi toată discuția)
Este posibila vanzare unui imobil fara dezbaterea mostenirii? diana87 diana87 buna ziua! am si eu o nelamurire in legatura cu vanzarea unui apartament care este pe numele parintilor, iar unul dintre ei este decedat de 3 ani si nu am ... (vezi toată discuția)
Acord mediere partaj succesoral mihaelamihaela1234 mihaelamihaela1234 Acordul de mediere intre doi frati si singurul mostenitor al celui de-al treilea se poate face daca acesta din urma nu are certificat de mostenitor si nici nu ... (vezi toată discuția)