avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... ce se intampla la apel
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

ce se intampla la apel

buna ziua, sotul meu a primit 3 ani la sentita, furt cu clonare de carduri in ita, acum este in inkisoare, are deja 9 luni, pana la apel mai dureaza vreo 6 luni, intrebarea mea este, la apel este posibil sa-i dea cu suspendare? doar el face apel.sau cate luni ii scade din pedeapsa si ce ii ramane de facut?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 19:14, 1 Decembrie 2011
Este posibila si o suspendare, dar pt astfel de infractiuni, mai rar. Din pedeapsa ce o va primi vor fi scazute lunile pe care le-a executat deja in arest preventiv si va ramane sa execute restul.
Suspendare nu cred nici eu ca va primi, insa daca el este singurul care a facut apel (nu si Parchetul) are mari sanse sa-i mai scada din pedeapsa.
Este important sa parcurgeti toate caile de atac, apel, recurs. Mult succes.
am inteles, va multumesc, ma interesa in afara de cele 9 luni care le-a facut deja, din pedeapsa care i-a dat-o cate luni i-ar mai scade cu aproximatie... adica poate sa ii dea 2 ani?
Unde se judeca procesul, in Italia sau in Romania?
Orice este posibil, hotararea definitiva poate sa fie cu 3 ani sau mai putin, asta nu va poate spune nimeni, nu se poate sti inainte cum gandeste judecatorul care se va ocupa de dosar, sau cum motiveaza hotararea.
Din sentinta ramasa definitiva se va scadea apoi pedeapsa executata deja. Este important insa ca detinutul sa aiba un comportament bun pe durata detentiei, pentru ca astfel se poate elibera conditionat.

Alte discuții în legătură

Am o nelamurire sabina01 sabina01 buna ziua, as dori sa stiu pt sotul meu, este arestat in ita pt clonare de carduri, pe 30 noi urmeaza sa ii dea sentinta, apoi va face apel, intrebarea mea ... (vezi toată discuția)
Contopire pedepse emilianastasa emilianastasa fiul meu are mai multe pedepse cu inchisoare si anume vreo 4 de 1 an si 6 luni, una de 4 luni una de 2 ani, una de 2 ani si 4 luni si una de 2 ani si 6 luni ... (vezi toată discuția)
Caz penal? gabriela denisa gabriela denisa daca o pers a fost acuzata de tentativa de omor si a fost condamnat la 5 ani de inchisoare din care a savarsit 2. cum se calculeza prescrierea? de cand pana ... (vezi toată discuția)