avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am o nelamurire
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am o nelamurire

buna ziua, as dori sa stiu pt sotul meu, este arestat in ita pt clonare de carduri, pe 30 noi urmeaza sa ii dea sentinta, apoi va face apel, intrebarea mea este, la apel posibil sa ii dea mai mult decat sentita sa? cu aproximatie va avea 2 ani si 8 luni cu executare, el are deja 9 luni de inkisoare, pana la apel cat mai dureaza? posibil sa ii dea cu suspendare? sau ii mai ia din luni? mai mult nu ii da in nici un caz nu? va rog sa-mi raspundeti daca puteti, imi cer scuze daca nu m-am exprimat corect...dar sunt putin cam stresata
Cel mai recent răspuns: sabina01 , utilizator 13:28, 25 Noiembrie 2011
Nimeni nu isi poate agrava situatia in propia cale de atac.Aceasta doar daca nu face si parchetul sau partea vatamata apel.Daca este singurul care face apel exista posibilitatea sa ii fie redusa pedeapsa,sa fie condamnat cu suspendare sau sa fie achitat.
Repet daca parchetul sau partea vatamata fac apel pe latura penala exista posibilitatea sa fie condamnat la o pedeapsa mai mare decat cea primita la fond.
Dar la fel de bine apelul promovat de catre parchet sau partea vatamata pot fi respinse de catre instanta de apel,ramanand ca sotul dvs.sa execute pedeapsa pronuntata de catre instanta de fond.
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator
In Romania legislatia procesual penala nu permite majorarea-agravare pedepsei in propria cale atac.Acolo, nu stiu, este posibil sa fie similar.Daca a fost in arest preventiv, ar trebui sa i se scada periaoda petrecuta in arest preventiv , din pedeapsa care i se va aplica.
Daca face doar el apel si Parchetul nu face,nu poate sa-i dea mai mult pt ca nu-i poate ingreuna situatia in propria cale de atac,asa ca daca nu face si Parchetul nu-i da mai mult.Din pedeapsa la care a fost condamnat(in siuatia in care nu se admite apelul lui ramane definitiva cea de la prima instanta)de 2 ani si 8 luni se vor scadea cele 9 luni pe care le are deja si va avea de executat doar diferenta.Ar putea sa-i dea si cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei dar sub supraveghere,dar nu este sigur depinde de datele concrete are spetei.
multumesc f mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intampla la apel sabina01 sabina01 buna ziua, sotul meu a primit 3 ani la sentita, furt cu clonare de carduri in ita, acum este in inkisoare, are deja 9 luni, pana la apel mai dureaza vreo 6 ... (vezi toată discuția)
Ce mai este de facut in acest caz ? kyliejenner kyliejenner Daca cineva a primit o pedeapsa cu inchisoarea de 2 ani , a executat 5 luni dupa care a ramas in suspendare , iar acum dupa 9 luni a primit ca sentinta ... (vezi toată discuția)
Dosar penal Vocado Vocado Buna. As dori sa aflu daca e dragut cineva sa-mi raspunda: in cazul unui dosar penal o persoana a primit o pedeapsa de 1 an si doua luni si a executat in arest ... (vezi toată discuția)