avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 368 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz penal?

daca o pers a fost acuzata de tentativa de omor si a fost condamnat la 5 ani de inchisoare din care a savarsit 2. cum se calculeza prescrierea? de cand pana cand? a stat in inkisoare in 2001respectiv 2002 in 2011 a fost prins la volanul masini baut cu o alcoolemie de 1,40 pur in sange si i s-a intocmit dosar penal ! nu are reabilitarea facuta . dosarul inca nu sa deschis . ce masuri se poate lua sau ce se poate face pt a evita o condamnare fara drept de suspendare?
Cel mai recent răspuns: alinaelida , utilizator 23:13, 8 Iulie 2011
-5 ani, cand legea prevede pentru infractiunea savarsita pedeapsa inchisorii stricte intre un an si 5 ani;

Prescrierea se calculeaza cumuland perioada de detentie + perioada de prescriptie. 5+5=10 Ani
sa inteleg ca nu se poate face nimic pt a se evita acest lucru , sau , se va lua in considerare si faptul ca a avut acea tentativa de omor la judecare dosarului cu alcoolemie la volan? pt ca daca nu ... ar mai fi si posibilitatea sa ii dea cu suspendare?
deci asta va fi din 2001 pana in 2011?
in aproape nici un caz in care vinovatul a fost prin la volan cu o alcoolemie de peste 0,80 g/l in care nu a fost implicat intrun accident nu a fost condamnat fara acea suspendare dar neavand antecedente penale.
Intervenirea unei cauze de suspendare conduce la oprirea cursului prescriptiei de la data aparititei si pana la incetare, prescriptia urmand sa isi reia cursul din ziua in care a incetat cauza de suspendare.

Inteleg ca in 2002 i-a fost suspendata pedeapsa?

Alte discuții în legătură

Cu antecedente sau fara antecedente ? Bubu777 Bubu777 Am avut o condamnare la inchisoare de 4 luni , cu suspendare si o perioada de proba de 2 ani si 4 luni. In aprilie 2013 mi-am scos cazierul curat. Pe ... (vezi toată discuția)
Conducerea autoturismului sub influenta alcoolului g3o g3o Buna ziua.De curand prietenul meu a fost prins beat la volan cu o alcoolemie de 0.76.Am fost opriti de politie si am fost dusi la un spital unde i s-au luat ... (vezi toată discuția)