avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 973 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... caz penal?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

caz penal?

daca o pers a fost acuzata de tentativa de omor si a fost condamnat la 5 ani de inchisoare din care a savarsit 2. cum se calculeza prescrierea? de cand pana cand? a stat in inkisoare in 2001respectiv 2002 in 2011 a fost prins la volanul masini baut cu o alcoolemie de 1,40 pur in sange si i s-a intocmit dosar penal ! nu are reabilitarea facuta . dosarul inca nu sa deschis . ce masuri se poate lua sau ce se poate face pt a evita o condamnare fara drept de suspendare?
Cel mai recent răspuns: alinaelida , utilizator 23:13, 8 Iulie 2011
da in 2002 a fost eliberat din penitenciar ... deci asta inseamna a i sa suspendat pedeapsa...pff deci nu isi va putea face reabilitarea si ... spre intelesul meu e inevitabil de a evita ajungerea in inchisoare
Cum adica suspendare? N-a fost eliberat conditionat?
parerea mea: daca a fost eliberat din penitenciar inseamna ca a fost eliberat conditionat. Dar a trecut oricum mult timp din 2002. Daca nu are facuta reabilitarea cred ca are inca cazier, deci este recidivist . Are antecedente penale. Nu cred ca poate scapa cu suspendare. Trebuie urmarit foarte bine procesul. Ai avocat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu antecedente sau fara antecedente ? Bubu777 Bubu777 Am avut o condamnare la inchisoare de 4 luni , cu suspendare si o perioada de proba de 2 ani si 4 luni. In aprilie 2013 mi-am scos cazierul curat. Pe ... (vezi toată discuția)
Conducerea autoturismului sub influenta alcoolului g3o g3o Buna ziua.De curand prietenul meu a fost prins beat la volan cu o alcoolemie de 0.76.Am fost opriti de politie si am fost dusi la un spital unde i s-au luat ... (vezi toată discuția)