avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire asigurarae
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire asigurarae

Detin un imobil(casa) care a suferit mai multe acte de vandalism(doua usi de intrare distruse).Imobilul respectiv are asigurare facultativa care e cesionata in favoarea bancii la care este girat.Am anuntat politia si am deschis dosar de dauna .As dori sa stiu cum se va proceda .
Dauna estimata va fi platita bancii sau mie,eu urmand sa apelez la o firma specializata pt a schimba usile?Cum se va face evaluarea(in functie de pretul mediu al usilor respective pe piata)?
Va multumesc.
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 23:21, 6 Decembrie 2011
Pe langa usile distruse mi-au fost furate mai multe scule elctrice(bormasini,flex,etc) a caror facturi de achizitie nu le mai am (au fost cumparate acum vreo 2 ani).
Este posibil sa mi se achite parte din contravaloarea lor?Asiguararea acopera riscul furtului bunurilor,printre care sunt mentionate si "echipamente electrice,,,unelte".
In declaratiile date politiei le-am mentionat si pe acestea.
Cu respect.
Cititi cu atentie conditiile de asigurare.Anexele/dotarile specificate intra in asigurare numai daca sunt atasate/montate pe autovehicul si nu simplu transportate in acesta.
Este vorba despre un imobil(casa)si nu despre un autoturism.
Cu respect.
nutzzu a scris:

Este vorba despre un imobil(casa)si nu despre un autoturism.
Cu respect.

Scuze pentru confuzia cu alt caz! (efractie+furt din auto)

In situatia dv., asiguratul trebuie sa faca dovada daunelor.Daca nu aveti documente, nu puteti pretinde/proba ca au existat niste obiecte care nu mai sunt.Chiar daca in asigurare este specificata o suma pentru aparatura/scule/utilaje iar acestea nu au fost evidentiate printr-o specificatie-inventar si/sau fotografii, nu prea aveti sanse sa dovediti furtul lor.Simpla declarare la asigurare, este considerata de bun-credinta iar in cazul producerii evenimentului(furt), se solicita documente pentru obiectele disparute.
Cand ele sunt distruse, ramasitele dovedesc existenta, cand sunt furate.....:(

Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare facultativa locuinta CCinezan CCinezan Buna ziua, Daca se poate as dori un sfat in legatura cu urmatoarea chestiune: - am cumparat un apartament cu 3 camera prin credit ipotecar care bineinteles ... (vezi toată discuția)
Dubla asigurare locuinta AdrianGal AdrianGal Buna ziua Am o polita de asigurare facultativa a locuintei, aferenta unui credit ipotecar, cesionata in favoarea bancii. Banca ma obliga sa cesionez in ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei in cazul creditului imobiliar cu ipoteca llp_llp llp_llp Am achizitionat un apartament prin credit imobiliar cu ipoteca si anual sunt obligata sa inchei o polita de asigurare cesionata in favoarea bancii ce cuprinde ... (vezi toată discuția)