avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Inlocuirea unei coloane de apa calda pe verticala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Inlocuirea unei coloane de apa calda pe verticala

Cheltuiala cu inlocuirea unei coloane comune de apa calda pe verticala dintr-un imobil se repartizeaza conform cotei indivize si trebuie sa plateasca si cei care si-au pus centrale termice de apartament si s-au debransat de la RADET?
As dori sa imi spuneti care este articolul de lege care ii obliga si pe acesti proprietari sa plateasca pentru ca sunt unii care refuza sa participe la aceasta cheltuiala.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: johnpescar , utilizator 12:51, 6 Decembrie 2011
Mie mi se pare logic sa plateasca deoarece la aceasta coloana au fost si ei conectati, deci inlocuirea coloanei nu apartine numai celor ramasi conectati. Cand vin cu jalba-n protap sa semnezi ca isi monteaza centrala sunt niste mielusei.
Daca vi se pare logic sa plateasca, si va respect opinia, dati si temeiul legal.
Repet, acea conducta este proprietate comuna numai a proprietarilor ce se deservesc de utilitatea ei.Restul este istorie.
Vezi art.32 aliniatul (3) din H.G nr. 1588/2007.#-o:closedtopic::rtfm:
Pentru a nu crea confuzii privind proprietatea comuna, Ordinul nr. 255/2006 modifica art.3, punctul 3.17, din Ordinul 233/2004, o definitie astfel:,, b. Toate instalatiile condominiului aflate in folosinta comuna cu care este dotata cladirea, ca de exemplu: ,,conductele de apa calda si incalzire ce trec prin proprietatea comuna si cea individuala si la care pot fi racordate instalatiile individuale de incalzire si de apa calda prin punctele de distributie din apartamente. ''
Si, pentru ca nu sunt de folosinta comuna, din moment ce proprietarul a renuntat iar asociatia si-a dat acordul, pentru ce sa plateasca vesnica pomenire a unor tevi de apa calda ( discutabil de incalzire) care pentru el nu mai reprezinta nimic ?.:O
Ultima modificare: Marți, 6 Decembrie 2011
johnpescar, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parti comune centrala termice stancuaurelian stancuaurelian As de prop aproba montarea unei instalati de gaz (coloana)care alimenteaza ap care au centrala au platito numai cei care au centrala itrebare daca apar ... (vezi toată discuția)
Proprietate comuna coloana scurgere menajera sebaman sebaman As dori sa stiu cine plateste in urmatorul caz si care ar fi prevederea legala. Sunt presedinte la o a asociatie si am avut urmatoarea problema: la subsol s-a ... (vezi toată discuția)
Centrala termica proprie - platesc cheltuieli parti comune? cocos44 cocos44 Buna seara! Am centrala proprie de apartament; la subsolul blocului s-au efectuat lucrari de inlocuire(schimbare) a conductelor de apa calda,care pe mine nu ... (vezi toată discuția)