avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... abuz incredere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

abuz incredere

o firma de anticariat a luat fara acte multa mobila de firma si nu a platit nimic,iar final spune ca a aruncat-o pentru ca a trebuit sa cedeze spatiul de depozitare,aceasta fiind un gunoi.daca o considera un gunoi,nu pot intelege de ce a ridicat-o cu masina de transport. platita de patronul acestei firme/?
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 13:34, 1 Decembrie 2011
Detaliati conditiile asumate de reprezentantii celor doua persoane juridice implicate
In situatia in care cel care a pus la dispozitie atat marfa cat si asigurarea transportului a avut increderea sa isi asume responsabilitatea instarinarii fara incheiere forme legale...acum sufera consecintele
Potrivit art 213 Cod penal ,constituie infractiunea de abuz de incredere insusirea unui bun mobil al altuia,detinut cu orice titlu sau dispunerea de acel bun pe nedrept ori refuzul de
a-l restitui
Pentru existenta infractiunii este necesar ca faptuitorul sa detina bunul ce constituie obiectul material al infractiunii pe baza unui titlu ,a unui raport juridic patrimonial
(depozit,mandat,imprumut,gaj,etc) si ca el sa-si insuseasca acel bun ,sa dispuna de acesta pe nedrept,elemente care nu subzista in situatia mentionata de vreme ce nu exista document care sa demonstree conventia intre parti cu obligatiile reciproc asumate ,una dintre parti a fost de acord cu instrainarea bunurilor mobile,mai mult a asigurat transportul acestora
In speta mentionata,rezulta ca intre parti a intervenit o conventie nematerializata
Intelegerea are caracter civil si deci fapta nu cade sub incidenta legii penale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune sau abuz de incredere adinanicolle adinanicolle acum 2 ani am cumparat un autoturism cu suma de 5000 euro dintr-un targ auto din tara de la o persoana care a folosit un nume nume fals la incheierea ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere elena744 elena744 Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti unde trebuie sa ma adresez in urmatoarea situatie :in data de 01.07.2011 am dat unei persoane suma de 700 euro pentru a-mi ... (vezi toată discuția)
Art 213 din codul penal abuz de incredere costy223 costy223 am dat masina unuei cunostinte imprumut 2 zile dupa care urma sa mio inapoieze sau sa mi dea contravaloarea acesteia. nu am facut niciun act de vanzare sau ... (vezi toată discuția)