avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Un SRL poate prelua parti sociale la alt SRL
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Un SRL poate prelua parti sociale la alt SRL

Buna ziua,

Vin cu urmatoarea situatie: sunt asociat minoritar (si administrator) intr-un SRL X; pe langa societatea X am mai infintat un SRL Y la care sunt asociat unic si administrator. In momentul de fata doresc sa cedez partile sociale din SRL X (de pe numele meu) catre SRL Y . Se poate face acest lucru ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: biz_corp , utilizator 19:39, 5 Ianuarie 2012
DA !
Va puteti documenta pe site-ul: www.onrc.ro.

SUCCES !!!
Da, se poate face prin procedura transmiterii prin cesiune a partilor sociale.
Multumesc pentru raspunsuri.
Am vorbit cu cei de la ORC si m-au lamurit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de cesiune comerciantul comerciantul Buna ziua, Situatia este urmatoarea. Exista 2 SRL-uri cu cate 2 asociati fiecare, X si Y. Un asociat de la X vrea sa cedeze din partile sale sociale catre ... (vezi toată discuția)
Contestare contract de imprumut intre persoane fizice capraruioan capraruioan Buna ziua. Suntem un SRL cu 2 asociati, eu fiind majoritar cu 51% si administrator. Din cauza unor evenimente, am semnat un contract de imprumut cu asociatul ... (vezi toată discuția)
Hotarare aga cesiune Anny2009 Anny2009 Va rog sa ma ajutati cu o lamurire: in cazul in care intr-un srl cu 34 de asociati, unul cesioneaza catre un altul ,tot asociat , toate partile sale sociale, ... (vezi toată discuția)