avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum pot obtine cheie de la intrarea in bloc?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum pot obtine cheie de la intrarea in bloc?

Buna ziua! Blocul nostru are doua intrari (usi). De foarte multi ani s-a utilizat pt. accesul in bloc, o singura intrare, cea din spatele blocului. Intre timp, pe palierul de la parter s-a montat o usa cu vizor (ca de apartament) care blocheaza accesul catre intrarea a doua (din fata), cat si spre intreg holul blocului care conduce spre aceasta usa (o suprafata destul de mare). Totul a fost Ok, nu a comentat nimeni nimic timp de cativa ani buni, desi nimeni nu a mai stiut ce se intampla pe suprafata acelui spatiu, sau cine beneficiaza si in ce fel de el.
Relativ recent, a fost construita o parcare in fata blocului, pe aceasta parte cu intrarea blocata si am indraznit sa cer presedintelui o cheie pt. accesul pe acea parte, pt. a-mi fi m,ai usor atunci cand am bagaje si sa nu mai fiu obligata sa dau ocol intregului bloc, impreuna cu copiii de mana cand ploua sau este vreme urata. Rezolvarea cererii mele se pare ca nu a fost de competenta presedintelui, pt. ca m-a trimis la un vecin la etajul 1, care mi-a spus ca nu am cum sa primesc nicio cheie, pe motiv ca acolo isi depoziteaza muraturile nu stiu ce vecina, la care de alfel m-a si trimis, si ca ar trebui intrebat si nu stiu ce alt domn vecin.... Va intreb acum pe d-voastra:
Este normal ce mi se intampla?
Este normal ca 2-3 persoane sa obstructioneze accesul intr-un bloc dupa bunul lor plac sau necesitati?
Spuneti-mi va rog, ce trebuie sa fac si cui sa ma mai adresez. Si in ce mod.
Si la etajul 2 un nene binevoitor a incuiat ghena, pt. ca a amenajat-o singur (culmea:cu gresie luata gratis chiar de la mine) si a transformat-o in biblioteca (de uz personal!)
L-am anuntat pe presedinte si de aceasta situatie si a cam dat din umeri.
Tara lui Papura-Voda!...
Va multumesc mult si chiar am mare nevoie de un raspuns competent si poate ceva sfaturi pe masura.
Cu deosebita consideratie,
Maria Guciu
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 05:07, 8 Octombrie 2008
Doamna Guciu,
Se pare ca dvs. cunoastei raspunsul la problema ridicata.... Sigur ca este o situatie neconforma. Mai mult, cum s-ar proceda de exemplu la o situatie de incendiu sau un cutremur? Trebuie sa vorbiti din nou cu presedintele, dar nu asa cum ati vorbit prima data: faceti-o in scris si trebuie sa primiti un raspuns favorabil in maximum 7 zile, tot in scris. Daca situatia nu se remediaza, cu raspunsul com. executiv mergeti la Primaria din localitate unde este un serviciu specializat in relatiile cu as. de proprietari. De altfel explicati d-lui presedinte ca va puteti exercita dreptul la spatiul comun si prin judecatorie. Este mai complicat, dar in acest fel se pun lucrurile pe fagasul normal.
Succes!
Daca lucrurile stau asa cum le ilustrati, la Dv in asociatie s-au comis abuzuri privind accesul la folosirea proprietatii comune. Adresati-va in scris presedintelui, somandu-l sa va permita accesul la cea de-a doua usa (cea inchisa). In cazul in care continua sa "dea din umeri" adresati-va primariei la serviciul specializat al relatiei cu asociatiile de proprietari si daca nici in urma acestui demers nu rezolvati problema dati in judecata asociatia. Sfatul meu este sa faceti demersurile catre primarie si mai apoi catre judecatorie (daca e cazul), constituindu-va intr-un grup de proprietari care doresc acelasi lucru ca si Dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cale evacuare superioara Ullises Ullises Unde ma adresez pentru rezolvarea situației? Locuiesc la etajul 7 al unui bloc de locuințe cu 8 etaje. Vecinul de la etajul 8 a blocat pur si simplu cu o ... (vezi toată discuția)
Spații comune bloc folosite abuziv anca7408 anca7408 Propietar de garsoniera cu acte, bloc format exclusiv din apartamente de 2 camere si garsoniere, repartizate pe etaj in proportia 4:1 ( patru apartamente de ... (vezi toată discuția)
Ingradirea dreptului de acces la subsolul blocului manuelaela manuelaela Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu un sfat legat de urmatoarea problema. Sunt proprietara unui apartament la parterul unui bloc cu 4 etaje. In ... (vezi toată discuția)