avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 944 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Declararea autoturism administratia financiara
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Declararea autoturism administratia financiara

Buna ziua sunt Razvan din[ editat] am un autovehicul marca [ EDITAT de moderator-nu este necesara mentionarea tipului autoturismului, nu facem reclama in forum {) ] pe care l-am cumparat in luna august si am avut problema cu proprietarul la eliberarea certificatului fiscal, pe data de 29.11.2011 proprietarul mi-a dat certificatul fiscal aceasta intarziere s-a intapmlat pentru ca a avut amenzi. Intrebarea mea pentru dumneavostra este in legatura cu tremenul cand trebui declarat autovehiculul la primarie la 30 de zile de la intocmirea contactului de vanzare cumparare sau la 30 de zile de la eliberarea certificatului fiscal, daca nu este nici una din variante va rog sa-mi spuneti dumneavostra procedura corecta. Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:49, 12 Iulie 2012
Certificatul fiscal este valabil 30 zile. Fara acesta nu ati putut sa efectuati dvs. declararea. Efectiv nu se putea ca pentru acelasi bun sa se ptateasca simultan impozite si sa aibe doi proprietari. Mergeti la administratia finaniara si declarati autoturismul, apoi inmatriculati-l pe numele dvs.
Buna ziua..am si eu o problema.Am cumparat o masina de la o persoana care nu a declarat-o la primarie si nu e proprietar in acte.Proprietarul din acte a scos-o de la impozit,dar in luna august.Acum spune ca nu imi poate da certificat fiscal deoarece are amenzi si nu il poate scoate..pot declara masina pe numele meu fara certificat fiscal in acest caz?Daca nu,ce este de facut?
Trebuia sa nu scoateti banii din buzunar pana nu e totul clar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere auto primarie Florynel_Bfi Florynel_Bfi Cu respect.Am si eu o problema.Acum un an am cumparat un opel asta f de la o persoana si am facut act de vanzare cumparare doar...iar eu ne avand bani atunci ... (vezi toată discuția)
Vanzare auto in urma succesiunii Ale2112 Ale2112 Buna ziua. In anul 2007, eu si mama mea am intrat in posesia autoturismului tatalui meu, in urma decesului sau. Pentru acesta avem certificat de mostenitor, ... (vezi toată discuția)
Certificat fiscal la inmatricularea unui autoturism care nu a fost inscris pe rol eugenpn eugenpn Am cumparat din Germania si introdus in tara la mijlocul lui octombrie anul trecut un autoturism. Stiam ca nu o sa am nevoie de el decat 1-2 luni (stiam ca am ... (vezi toată discuția)