avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Certificat fiscal la inmatricularea unui autoturism ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Certificat fiscal la inmatricularea unui autoturism care nu a fost inscris pe rol

Am cumparat din Germania si introdus in tara la mijlocul lui octombrie anul trecut un autoturism. Stiam ca nu o sa am nevoie de el decat 1-2 luni (stiam ca am sa fiu plecat ulterior din tara), asa ca i-am luat 30 de zile numere provizorii, fara ca sa-l inmatriculez definitiv si nici sa-l declar pe rolul fiscal. L-am folosit 20-25 de zile, nu i-am luat alte numere rosii, l-am pus chiar la vanzare pentru ca la sfarsitul lunii ianuarie am plecat deja din tara. Am facut imputernicire notariala sorei mele sa vinda autoturismul in numele meu. La inceputul lui mai, sora mea a semnat in numele meu vanzarea catre un cetatean din Urziceni(cred sau zona aceea). Cand a mers la "inmatriculari auto" i-a fost solicitat "Certificat fiscal" din partea mea, desi autoturismul nu a fost inscris pe Rol fiscal. Rolul Certificatului Fiscal nu este sa ateste faptul ca eu nu am datorii la stat aferente acelui autoturism ? Pentru cele 25/30 de zile in care am folosit autoturismul, am platit, pentru eliberarea numerelor rosii, intre altele, si o Taxa la Primarie, echivalentul Imozitului auto.

Pentru ce mai este necesar acel Cerificat fiscal daca autoturismul nu a fost inscris pe rolul fiscal ?
Cand sora mea a fost sa intrebe la directia taxe si impozite a primariei, a aflat (nici eu nu stiam) ca exista o poprire de la un Executor Judecatoresc pe numele meu- am doar o vaga banuiala ca are legatura cu un credit bancar cu care am ramas foarte in urma cu ratele (ale crizei consecinte-firma la care am fost asociat a intrat in faliment, nu am gasit de lucru in tara, iata-ma acum cum fac vanzari door-to-door intr-o tara straina ca sa pot sa-mi achit datorii-asta-i viata);
ideea e ca nu pot (eu consider ca nici nu trebuie) sa eliberez Certificat Fiscal cumparatorului; care, va dati seama, e suparat, ma ameninta cu fele de fel...;

ce e de facut in situatia mea ?

va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: gmancila , utilizator 21:43, 13 Iunie 2013
Pentru finalizarea vanzarii autot. catre cumparatorul din Urziceni, este nevoi sa ii eliberati certificatul de atestare fiscala.
Ca urmare, veti merge la Primaria de domiciliu si veti declara proprietatea asupra acelui autot. si dovediti plata impozitului cu chitanta pe care o aveti deja. Verificati daca acea chitanta nu confirma plata impozitului doar pentru anul 2012.
Problema este daca veti putea instraina autot., Dvs. avand inregistrata acea poprire.
Daca exista la rolul dvs, o poprire de la un executor judecatoresc, asta inseamna de fapt interdictie eliberare certificat fiscal pana la achitarea integrala a datoriilor.

Obligatia dvs in calitate de proprietar al masinii, era sa o declarati in termen de 30 zile la impozite si taxe, si sa ii platiti impozitul pt perioada in care ati detinut-o. Faptul ca ati scos numere rosii si ati achitat vreo taxa, acelea erau pt politie si deci nu au legatura cu cei de la impozite si taxe.

Solutie pt dvs, achitarea datoriilor si eliberarea certificatului, iar pt cumparator solutia este sa va actioneze in judecata ca sa poate inscrie masina. Imi pare rau!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere auto capatanasorin capatanasorin Cum pot inscrie in circulatie un autoturism adus in tara acum 3 ani? Mentionez ca au fost folosite cele 3 numere provizorii,as fi al treilea proprietar din ... (vezi toată discuția)
A doua inmatriculare urgent !!! Gina129 Gina129 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati pentru rezolvarea urmatoarei probleme : Vreau sa cumpar eu persoana fizica un autoturism Logan an fabricatie 2005, capacitate ... (vezi toată discuția)
Cumparare autoturism Myhai007 Myhai007 Buna ziua, nepricepandu-ma in ale vanzarilor si cumpararilor de masini si neavand pe nimeni care sa ma indrume am si eu urmatoarele nelamuriri: 1. As dori ... (vezi toată discuția)