avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 242 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cumparare Autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cumparare Autoturism

Buna ziua, nepricepandu-ma in ale vanzarilor si cumpararilor de masini si neavand pe nimeni care sa ma indrume am si eu urmatoarele nelamuriri:
1. As dori sa-mi cumpar o masina care nu are taxa de prima inmatriculare si prin care se poate circula prin incredintare la notar?
2. N-am inteles care este treaba cu fiscalul, daca vad ca omu nu are datorii trebuie sa-l trec pe numele meu?
3. Acesta dupa ce-mi vinde masina o poata radia ca eu sa nu mai pot circula cu ia?
Imi cer scuze anticipat pentru aceste intrebari.
Cel mai recent răspuns: Myhai007 , utilizator 12:05, 10 Aprilie 2014
1. Se cam bate cap-in-cap cumpararea unui autot. cu incredintarea autot.
Prin cumparare, Dvs. deveniti proprietarul autot. si aveti obligatia de a inregistra autot. pe numele Dvs. (atat in evidentele serviciului inmatriculari, cat si ale fiscului).
Astfel, intrucat Dvs. nu doriti sa achitati taxa de prima inmatriculare (din motivele Dvs.), aveti doua variante:
a) cumparati un autot. care are taxa achitata si efectuati doar procedura de transcriere a dreptului de proprietate.
b) pentru autot. care nu are taxa achitata, in cazul in care si proprietarul este de acord, incheiati un contract de comodat sau inchiriere al acestuia si circulati Dvs. cu autot. In acest caz, Dvs. nu deveniti proprietarul autot.
2. In cazul in care incheiati un contract de vanzare-cumparare autot., proprietarul este obligat sa va elibereze certificatul de atestare fiscala eliberat pentru vanzarea autot.
In momentul in care Dvs. aveti acest certificat, aceasta inseamna ca autot. nu mai figureaza la serviciu impozite si taxe ca si proprietate a vanzatorului, iar Dvs. aveti la dispozitie 30 de zile pentru a declara la Primarie autot. pentru a fi luat in evidenta si pentru calculul impozitului anual pentru proprietatea autot.
3. Da, in cazul in care incheiati un contract de vanzare-cumparare autot., vanzatorul are obligatia ca in termen de 30 de zile de la data contractului sa anunte Serviciul inmatriculari de instrainarea autot., solicitand radierea acestuia de pe numele lui. In acest caz, la un banal control in trafic Dv. riscati sa fiti acuzat de conducerea unui autot. neinmatriculat.

In concluzie, in cazul in care incheiati un contract de vanzare-cumparare autot., Dvs. aveti la dispozitie 30 de zile pentru a inregistra autot. pe numele Dvs., atat la Primarie cat si la Serviciul inmatriculari.
Imi cer scuze pentru ca va deranjez din nou dar am citit pe acest blog
[ link extern ]
Motivul pentru care nu doresc sa transcriu autoturismul este ca nu imi permit sa mai platesc 1000 de euro, adica mai mult de jumatate din valoarea masini
Eu am expus situatia in doua variante ....pana la capat.
Dvs. veti decide ce doriti sa faceti, dar incercati sa va raspundeti la cateva intrebari:
1. Ce se va intampla in situatia in care Dvs. veti dori sa vindeti acest autot.?
2. Care este documentul care atesta proprietatea asupra autot.? contractul de vanzare-cumparare sau cartea de identificare a vehiculului?
3. Ce garantii aveti ca vanzatorul nu va anunta Serviciului inmatriculari instrainarea autot.?
Ultima modificare: Joi, 10 Aprilie 2014
juridic dana, utilizator
1. Eu sunt incepator masina o cumpar pentru 4-5 ani ca sa ma pot invata cu condusul dupa acesti ani masina se va duce la fiare vechi, deoarece ca incepator poti sa atingi masina de un gard si alte chestii
2. Documentul care atesta proprietatea autovehiculului va fi contractual de vanzare - cumparare
3. Ca garantii masina daca este trecuta la mine pe fiscal si persoanei de la care am cumparat-o nu-I vine nici o amenda nu as vedea motivul ca acesta sa anunte Serviciului inmatriculari instrainarea autot

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscriere auto capatanasorin capatanasorin Cum pot inscrie in circulatie un autoturism adus in tara acum 3 ani? Mentionez ca au fost folosite cele 3 numere provizorii,as fi al treilea proprietar din ... (vezi toată discuția)
Riscuri neinmatriculare masina imediat dupa cumparare jeoanesss jeoanesss Am o masina cumparata de ceva timp dar pentru ca nu-mi permit sa platesc timbrul de mediu, eu circul in continuare cu actele proprietarului, desi au trecut ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu patrucata patrucata buna ziua!am o nelamurire referitoare la acest timbru de mediu...am cumparat recent un logan, inmatriculat in ianuarie 2005, am facut contract de vanzare- ... (vezi toată discuția)