avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare titluri nobiliare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare titluri nobiliare

Intrebarea mea este daca in Romania se pot vinde titlurile nobiliare si blazoanele mai ales avand in vedere ca aceste titluri nu se pot incadra la drepturi nepatrimoniale care sunt dobandite prin nastere ci la cele patrimoniale dobandite printro mostenire. Multumesc anticipat!
cred ca da.. ideea este sa gasiti un notar dispus sa perfecteze o astfel de vanzare
Depinde si de cine a acordat initial titlul si conditiile. Spre exemplul, daca a fost acordat de Casa Regala a Romaniei, nu se pot transmite fara acordul M.S. R. Mihai I.

De asemenea, nu uitati ca in Romania nu se pot acorda noi titluri decat de catre Casa Regala a Romaniei exclusiv membrilor sai (sunt titluri onorifice pe teritoriul Romaniei dar recunoscute de Casele Regale europene si de majoritatea monarhiilor) si de Presedintele Romaniei care acorda distinctii si titluri.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
Alexandru Munteanu, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlu nobiliar ursu67 ursu67 Bună ziua, istoria recentă și mai puțin recentă , face ca să am în familie anumite personalități care au purtat ranguri și titluri din mica nobilime ... (vezi toată discuția)
Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)
Referendum pentru monarhie si democratia.ar vrea poporul sa fie intrebat despre schimbarea formei de guvernamant? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In conditiile actuale ar vrea poporul sa fie intrebat daca doreste sau nu schimbarea formei de guvernamant din republica in monarhie? Ce ar raspunde poporul ... (vezi toată discuția)