CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:
Din punctul meu de vedere puteti sa folositi fără nici o problemă ce titlu doriti.Atat timp cat în societatea post-decembristă au existat și există membrii ai unor ordine cavalerești dispărute de sute de ani,printi,regi fără nici o legatura cu Casa Regală a Romaniei .Dvs cel puțin moral puteti sa va faceti carti de vizita cu unul din titlurile purtate de strămoșii dvs.
Poate , dar aș vrea să port blazonul oficial sau să-l pot transmite mai departe d,p.d.v legal.
Atâta timp cât a fost acordat de împărat unchiului străbunicului meu, nu cred că am dreptul, dar am să mai cercetez. Mulțumesc.Cred că strict urmașii acestuia au acest drept. Oricum, nu prea mai contează...
e multă umblătură , bani și timp prea puțin. Mulțumesc... Constantin Isopescu-Grecul , sau Constantin cavaler de Isopescu- Grecul sau Konstantin Ritter von Isopescu - Grecul fiul lui Dimitrie Isopescu, a fost profesor universitar, doctor în drept, rector la Universitatea din Cernăuți, deputat și ministru în Guvernul de la Viena. Industriaș, a pus bazele industriei lemnului în Bucovina. A primit Ordinul Frantz Joseph în grad de comandor, fiind consilierul împăratului. A fost ridicat la rangul de cavaler al Imperiului în 4 iunie 1913 de către împărat, care i-a recunoscut originea veche nobiliară românească, fiind felicitat și de prim-ministrul Imperiului, Karl Von Sturgkh ( Gazeta Transilvaniei - Știri, nr. 121 din 5 iunie 1913 ). A militat pentru drepturile românilor din Bucovina și unirea acesteia cu România împreună cu cavalerii de Flondor, cu baronii de Hurmuzachi și alte personalități. A colaborat cu Iuliu Maniu în PNȚ, a fost prieten cu Nicolae Iorga, a fost senator în Parlamentul României, vice-președintele Camerei Deputaților,comisar al regelui Ferdinand I și a fost primul ambasador al României în Praga. A avut și o activitate literară și publicistică eminentă. Merită amintit că fiul său, Radu Isopescu (1878-1974), văr de gradul II cu stră-străbunicul meu, ofițer în Marina Austriacă și căsătorit cu baroana Herta Heidenhoffer, fiica unui feldmareșal imperial austriac, s-a duelat cu Istvan, fiul amiralului Horthy al Ungariei, aliatul lui Adolf Hitler.
Anexe
Blazonul familiei nobiliare Isopescu
Familia Isopescu avea ca însemn heraldic, stema - blazonul familiei este reprezentat de cinci stele, cea din mijloc fiind mai mare, toate fiind încadrate într-un dreptunghi, cu baza de jos în acoladă.