Bună ziua, istoria recentă și mai puțin recentă , face ca să am în familie anumite personalități care au purtat ranguri și titluri din mica nobilime , datorită unor merite culturale cu precădere, în fostul Ducat al Bucovinei în vremea imperiului habsburgic și în vremea regatului. Un unchi a fost consilier personal al împăratului Franz Josef , iar altul al regelui Ferdinand I. Rudele nu sunt pe linie directă sangvină, cum s-ar spune, și ca să fiu mai exemplificativ, unchiul sau și unii dintre unchii străbunicului meu au titluri de cavaleri și comandori al imperiului austro-ungar , ca să nu mai punem la socoteală tot felul de căsătorii aranjate cu baronese , mareșali, etc.... deci străbunicul meu , fost ofițer și el, le este nepot , și cam atât .
Întrebarea mea firească sau nefirească ar fi - aș avea dreptul la a moșteni una dintre aceste titluri nobiliare, chiar dacă nu suntem pe aceeași linie de sânge din momentul dobândirii acelor ranguri de către unii dintre acei unchi , ei având evident alți urmași ???? Adică se moștenesc titlurile doar pe cale pur sangvină sau aș putea pretinde și eu vreo calitate oarecare onorifică? Mulțumesc frumos .