avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 446 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... titlu nobiliar
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

titlu nobiliar

Bună ziua, istoria recentă și mai puțin recentă , face ca să am în familie anumite personalități care au purtat ranguri și titluri din mica nobilime , datorită unor merite culturale cu precădere, în fostul Ducat al Bucovinei în vremea imperiului habsburgic și în vremea regatului. Un unchi a fost consilier personal al împăratului Franz Josef , iar altul al regelui Ferdinand I. Rudele nu sunt pe linie directă sangvină, cum s-ar spune, și ca să fiu mai exemplificativ, unchiul sau și unii dintre unchii străbunicului meu au titluri de cavaleri și comandori al imperiului austro-ungar , ca să nu mai punem la socoteală tot felul de căsătorii aranjate cu baronese , mareșali, etc.... deci străbunicul meu , fost ofițer și el, le este nepot , și cam atât .
Întrebarea mea firească sau nefirească ar fi - aș avea dreptul la a moșteni una dintre aceste titluri nobiliare, chiar dacă nu suntem pe aceeași linie de sânge din momentul dobândirii acelor ranguri de către unii dintre acei unchi , ei având evident alți urmași ???? Adică se moștenesc titlurile doar pe cale pur sangvină sau aș putea pretinde și eu vreo calitate oarecare onorifică? Mulțumesc frumos .
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 20:12, 30 Noiembrie 2023
Serios? In dreptul romanesc nu exista titluri nobiliare: nici valide, nici invalide, nici vandute, nici mostenite.

Doar conform uzantelor diplomatice sunt folosite fata de oameni de stat straini, dar numai din politete.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul legal al "statutului casei regale" a romaniei Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]1.[/b] Sunt republican convins. Consider ca republica este singura forma de guvernare compatibila cu demintatea umana si secolul in care purtam discutia. ... (vezi toată discuția)
Monarhia nu poate sa revina in romania! cine au fost monarhii din romania si ce s-a intamplat in fapt. rodica_post rodica_post Regele Mihai aşteaptă să i se pună tronul în braţe. Mai are de aşteptat,pentru că ,se pare ca nici acum nu şi-a dat seama de ce monarhia a ieşit ... (vezi toată discuția)
Adevarat sau fals? hoinarescu hoinarescu Wow, acum un an incepeam discutia cu fazanul si nu mi-a trecut prin cap ca o sa ajunga la atatea mesaje. Hai sa mai incercam un joc: [b]Adevarat sau ... (vezi toată discuția)