avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ore suplimentare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

ore suplimentare

pentru ca in timpul saptamanii lucrez cate 6 ore pe zi de luni pana vineri, rezulta un total de 30 de ore iar angajatorul ne cheama o zi, dpua pe saptamana tura dubla...pentru a ajunge la cele 40 ore, conform codului muncii. dar trebuie sa lucram si sambata cate 6,30 ore si as vrea sa stiu daca aceste ore sunt calculate ca atare sau se dubleaza, sambata fiind liber saptamanal legal. nu ar trebui sa se dubleze cele 6,30 ore si sa fie platite dupa cum rezulta sau sa primim in schimb ore libere platite la nivel de 13 ore de fapt? si apoi pentru orele lucrate in weekend, legea nu prevede un spor de 5% platit la salariul de baza?
multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Perspective , utilizator 09:04, 2 Decembrie 2011
Art. 132 Codul Muncii
(2) In cazul in care repausul in zilele de sambata si duminica ar prejudicia interesul public sau desfasurarea normala a activitatii, repausul saptamanal poate fi acordat si in alte zile stabilite prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern.
(3) In situatia prevazuta la alin. (2) salariatii vor beneficia de un spor la salariu stabilit prin contractul colectiv de munca sau, dupa caz, prin contractul individual de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore muncite pe saptamana tulceanul tulceanul spuneti-mi ,va rog, cate ore muncite rezulta pe saptamana cand se efectuiaza astfel : luni=12 ore;miercuri= 12 ore; vineri = 12 ore ; sambata = 5 ore; ... (vezi toată discuția)
Timp de lucru repartizat inegal vasinc vasinc Buna ziua, Lucrez la o firma privata unde timpul de lucru este repartizat astfel : de luni pana vineri 6 ore urmat de sambata 12 ore si duminica 12 ore. ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal veterin veterin In fiecare sambata si duminica lucrez cate 4 ore. cum poate angajatorul sa imi dea 2 zile libere consecutive pe saptamana cu respectarea normei medii de 40 ... (vezi toată discuția)