avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 741 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plangere la e-on gaz
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plangere la e-on gaz

In vara acestui an ne-am debransat de la reteau de termoficare a orasului iar de doua luni dosarul sta blocat la e-on gaz di cauza unui din proprietarii tevii de gaz din bloc .Tin sa mentionez ca proiectul de gaz a fost facut in anul 1999 de catre un singur proprietar care dupa aprox un an de zile i-a cedat proiectul dar nu in totalitate unui alt locatar pe motiv ca lucra in strainatate, deci exista doi titulari! Din 1999 pana in vara acestiu an primul proprietar nu avut pretentii financiare si ca urmare locatarii si-au putut pune centrale doar cu semnatura celuilalt iar anul acesta cand am mai ramas doar 3 familii pe scara fara centrala acesta din urma nu a mai vrut din motive persoanale pe care doar ele le stie sa ne semneze !In acest caz primul proprietar de drept s-a oferit sa ne ajute si ne-a semnat el ! Din cauza ca noi, cele trei familii ramase am primit semnatura primului si nu am mai mers la usa celuilalt care era obisnuit sa primeasca doar el banii am mers persoanl la e-on gas si a depus o plangere impotriva noastra cum ca el este singurul proprietar!Acesta este motivul pentru care de doua luni de zile stam in frig si dosarul este blocat! As dori sa stiu ce se poate face in acest caz si cum putem noi actiona impotriva celui care a depus plangerea!
Cel mai recent răspuns: nereis , utilizator 17:43, 2 Decembrie 2011
Sa il dati in judecata si sa i cereti daune pentru fiecare zi de intarziere
Eu va inteleg si oricine ar gandi asa dar ganditi-va ca mai putin si e Craciunul si noi stam fara caldura, daca actionam in instanta cand ni se solutioneaza problema ?De Paste poate ! Cam cat ar putea dura un astfel de proces si daca exista riscul ca noi sa pierdem din moment ce stiu ca oricine poate alege legal orice tip de incalzire doreste !Poate castiga pe motiv ca, de ex s-a certat cu unul din locatari acum zece ani si pe acest motiv nu a vrut sa semneze? Este cazul unuia din cele 3 familii! Stiu ca poate e de ras dar credeti-ma ca, cu asa un om avem de--aface!
Pai daca-l actionati in judecata din luna iunie-iulie cand ati scris pe acest forum, aceeasi problema, pana acum poate aveati gaz si caldura in casa.
Asa ca incepeti. Vedeti ca sunt si proceduri de urgenta si-acum pentru ca-i iarna poate ca instanta va da o decizie mai rapid.
Sau poate ca vecinul dumneavoastra primind citatia, o sa revina la o atitudine normala.
Mai aveti o posibilitate: mergeti la un mediator si poate raspunde la invitatia acestuia. In prezenta mediatorului negociati pretentiile lui si deveniti prieteni. Daca nu raspunde sau nu va puteti intelege intr-o saptamana apelati la instanta folosindu-va si de documentatia intocmita de mediator, aratand judecatorului ca ati incercat si-aceasta cale.
Si proprietarul de teava trebuie despagubit. Deocamdata el are dreptul legal asupra tevii de gaz. Daca considerati ca solicita prea multi bani pentru a va racorda la conducta lui aveati posibilitatea de a face un alt proiect si sa trageti o conducta paralela de gaz. Va intreb de ce nu ati contribuit de prima data cand sa montat conducta de gaz in bloc.:((:hugall::closedtopic:
Dn/Dna ogra nu cred ca m-ati inteles! Sunt doi proprietari nu unul doar ca cel de-al doilea se da mai sef ca cel de drept! Nu se pune problema banilor, noi initial am mers la usa cu banii in mana la proprietar cum au facut si ceilalti si nu vrea nicicum sa semneze [EDIT] si atunci am apelat la primul de ne-a ajutat! Ce ar fi ca fiecare apartament sa-si traga teava proprie? Nu stiti ce vorbiti cred ! Si la ce sa fi contribuit cand s-a facut proiectul in '99? Fiecare vine cu cota parte care i se cuvine sa o plateasca atunci cand se hotaraste sa-si puna centrala!
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
elga50, moderator

Alte discuții în legătură

Racordare la teava de gaz a unui vecin moft moft Exista situatia urmatoare. Doresc sa ma racordez la conducta de gaz a unui vecin de la un etaj superior (este vb de coloana magistrala care traverseaza ... (vezi toată discuția)
Aprobare conducta gaze, pt centrală de apartament la etaj 10,pe scara bloc oarba david margareta david margareta Buna ziua! Ca președinte de asociatie de proprietari mi s-a cerut semnătura pt montarea unei conducte de distribuire a gazelor pe părțile comune ale ... (vezi toată discuția)
De ce nu ne putem monta contor de gaze pentru un simplu aragaz? tonyyyy tonyyyy In bucataria apartamentului meu am un aragaz al carui propietar sunt. Aragazul este alimentat cu gaze printr-o conducta care se afla in bucataria mea. Pe ... (vezi toată discuția)