avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1057 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Aprobare conducta gaze, pt centrală de apartament la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Aprobare conducta gaze, pt centrală de apartament la etaj 10,pe scara bloc oarba

Buna ziua! Ca președinte de asociatie de proprietari mi s-a cerut semnătura pt montarea unei conducte de distribuire a gazelor pe părțile comune ale scării de bloc,pana la etajul 10.Eu,personal,sunt de acord dar vreau sa stiu daca este legal ca pe o scara oarba(fara ferestre) sa se execute o astfel de lucrare si daca este necesar acordul celorlalți proprietari.Inainte de a da aprobarea .vreau sa fiu sigura ca respect legile in vigoare.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:39, 16 Ianuarie 2017
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Traseul pentru conducta de gaze se stabileste de catre proiectant autorizat de ANRE, obligat sa respetcte toate normativele in vigoare si sa obtina avizele necesare.
Dupa caz, prin proiect se pot prevedea aerisiri pe portiunea unde scare este oarba.
Pentru executia lucrarii este necesara autorizatie de la primarie si de la firma de distributie gaze, autorizatii care au la baza avizul asociatiei de locatari/ locatarilor.
Avizul trebuie discutat si aprobat in Adunarea Generală a Asociației de proprietari?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate merge cu PV pentru semnare pe loc, de catre proprietari. Majoritatea decide.
Multumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Eu v-as recomanda ca as.prop. sa fie proprietara acestei conducte, chiar daca nu toti proprietarii pot achita acum c/val. tevii + manoperei, Practic proprietarii care achita acum, vor fi bransati intai, apoi, pe rand si celalti, dar fara a va mai complica sa mai faceti calcule, cat trebuie sa mai plateasca cei intarziati.
In conditiile aratate proiectul va fi facut pentru toata lumea, chiar daca pentru unii teava va fi adusa doar pana la usa. In acest fel, lucrurile se simplifica foarte mult.
Cand peste un timp un intarziat are /poate sa-si achite partea lui din suma, se adreseaza la asociatie (proprietara tevii principale), care-i va elibera o adeverinta necesara la furnizor, la incheierea contractului.
Sa optati dim prima pentru situatia cu 2 focuri (aragaz + CT) si asa sa apara in proiect.
Daca mai vreti amanunte, va stau la dispozitie.
Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

De ce nu ne putem monta contor de gaze pentru un simplu aragaz? tonyyyy tonyyyy In bucataria apartamentului meu am un aragaz al carui propietar sunt. Aragazul este alimentat cu gaze printr-o conducta care se afla in bucataria mea. Pe ... (vezi toată discuția)
Contorizare gaze dinamoviada dinamoviada Buna ziua,suntem un grup de 11 apartamente si dorim sa ne bransam la teava de gaze a vecinilor din bloc,bineinteles despagubindu-i pe acestia iar presedintele ... (vezi toată discuția)
Debransare gaze. IANCUDAN IANCUDAN Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc racordat la reteaua de gaze. Prin apartamentul meu trece coloana de gaze la care sunt racordate 9 din 11 apartamente. Doua ... (vezi toată discuția)