avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1198 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Se poate actiona in judecata CSA-ul ?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Se poate actiona in judecata CSA-ul ?


Buna ziua
Dupa cum bine stiti si probabil s-a mai discutat despre astfel de subiecte, exista o multime de probleme venite din partea societatilor de asigurari in ceea ce priveste acordarea despagibirilor.
Ca sa fiu mai precis, am un amic care in urma unor probleme cu o societate de asigurari (nu dau nume ca "traieste") a apelat la mine sa il ajut in ceea ce priveste documentatia dosarului de daune si corectitudinea intocmirii oricarui demers necesar pentru recuperarea banilor. Masina este in sercice si acum dupa ce s-a depus factura impreuna cu cererea de despagubire pe toata suma (reparatia s-a efectuat la o reprezentanta auto) si asteptam sa se scurga termenul legal de 10 zile pentru a se efectua plata. Inainte de toate acestea au mai fost intocmite doua reclamatii la CSA insa fara solutii concrete.
Intrebarea mea este foarte simpla "se poate actiona in judecata pe langa societatea de asigurari si CSA-ul ?".
Asta daca din demersurile efectuate pana acum rezulta clar faptul ca societatea de asigurari nu a respectat normele emise de CSA iar pe langa aceasta CSA-ul nu si-a facut datoria in ceea ce priveste aplicarea corecta a acestor norme. (pana la urma asta este menirea lor... dar in urma cotizatiilor primite de la societatile de asigurari sunt putin dezinteresati de ce se intampla cu pagubitii)

Aaa... am uitat sa mentionez ca sunt un fost "inspector de daune" chiar de la firma in cauza si stiu foarte bine ce anume si cum se petrece acolo.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: alyendesign , utilizator 08:14, 2 Decembrie 2011
CSA-ul poate fi actionat in judecata pe calea contenciosului administrativ.
Multumesc pentru raspuns
.... din pacate cred ca la noi se merge pe "legea junglei".... si asta doar din cauza cotizatiilor primite de la firma de asigurari. Voi astepta cele 10 zile in care sunt obligati sa efectueze plata iar apoi .... daca vor actiona cum preconizez eu... voi inainta toate documentele in care se face abuz de normele CSA-ului impreuna cu o reclamatie la adresa societatii de asigurari catre mebrii CSA. De asemenea am sa ii instiintez de intentia mea de ai aduce si pe ei in fata instantei.... in felul acesta sperand sa se rezolve totul pe cale amiabila si sa evitam un proces destul de lung si costisitor.
Va doresc mult succes.
Ce relatii contractuale aveti dvs. cu CSA?Niciuna. Prin incheierea asigurarii cu o societate de asigurare se naste o relatie contractuala intre dvs si respectiva societate de asigurare. Societatea de asigurare trebuie actionata in judecata pentru neindeplinirea unor clauze contractuale.
Puteti face reclamatie la CSA (al carui singur rol este de a supraveghea societatile de asigurare) si poate rezolvati problema fara proces.
Va doresc succes.
Dl. Cioan... aveti dreptate in ceea ce priveste relatiile contractuale dar pana si definitia de "contract" in domeniul asigurarilor a fost data de CSA. Pana la urma nu exista relatie contractuala intre mine si asigurator.... aceasta este intre asigurat (adica clientul lor) si ei. Eu trebuie sa beneficiez de niste servicii (despagubiri) de pe urma contractului de asigurare incheiat intre ei. De la incheierea contractului si pana la acordarea de despagubiri.... toate acestea se subroga normelor emise de CSA. De ce anume acestia se numesc chiar "Comisia de Supraveghere a Asigurarilor"? Daca nu pot avea achi sa vada ca normele impuse de ei sunt incalcate atata timp cat se depune o reclamatie scrisa si se anexeaza documente doveditoare... atunci cred ca merita sa fie dati in judecata...
Din cate cunosc eu acestia pot chiar dispune ... de la amenzi pana la suspendarea licentei.... deci....?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Csa-raspuns nefavorabil imremotors imremotors Buna seara! Am mai scris acum cateva zile \"Abuz si neplata dauna casco\". Azi am primit raspunsul scris CSA, unde scrie ca este o asigurare facultativa,deci ... (vezi toată discuția)
Petitie(reclamatie) csa danmarianpopescu danmarianpopescu Daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns.Acum 4 saptamani am facut o reclamatie la CSA .Cei de acolo cred ca au fost in control la societatea reclamata pentru ... (vezi toată discuția)
Refuz plata daune carpatica pentru accident usor Catalin Benea Catalin Benea Buna ziua, Sunt un asigurat RCA Carpatica care a produs un accident usor, mai bine zis o tamponare in spate a unui autoturism, din vina mea. Sunt asigurat RCA ... (vezi toată discuția)