avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Sesizare ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Sesizare ITM

Buna seara! Muncesc pentru un patron care nu respecta legea si drepturile legale ale angajatilor sai. Daca cineva deschide gura, patronul trece la amenintari directe si voalate. Chiar si azi 1 dec. a chemat cu japca toata firma la lucru suplimentar, cu toate ca unii au iesit din ture cu durata de 24h. Desi detin numeroase dovezi (copii xerox la inscrisuri oficiale cu stampila firmei, data de intrare si semnate) stiu ca ITM-ul nu va sari in apararea angajatului/angajatilor. Cum pot face pentru "a motiva" ITM-ul sa-si puna inspectorii la treaba? Mentionez ca sunt din provincie.
La multi ani Romania!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 2 Decembrie 2011
De ce sunteti atat de sigura in privinta ITM-ului ? ... ce doriti sa sesizati ITM-ului ?
Am mai avut un antecedent cu ITM-ul, dupa care m-am calmat cu privire la sesizari, deoarece nu s-au miscat. Acum, cutitul a ajuns la os.

Am de sesizat cu referire la urmatoarele fapte:
- Program de lucru de 240/264h lunar;
- Orele suplimentare nu se platesc, nu se compenseaza cu liber sau tickete masa.
- Am lucrat timp de 6 zile fara CM
- NU spor de noapte
- NU plata zile lucrate de sarbatori si weekend.
- Conditii de lucru mizerabile; grup sanitar dezafectat (practic faci in boscheti)
Cireasa de pe tort e salariul incredibil de 544 lei net.
Ar mai fi si altele... nereguli de semnalat.
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
arakys, utilizator
Totul arata incalcari a legislatiei muncii referitoare la relatiile de munca, cu exceptia salariului ... in prezent, angajatorul este obligat sa ofere unui angajat numai salariul minim brut pe economie (670 lei) si numai daca in CCM aplicabil acestuia sau in Reg.Intern sunt prevazuti coeficienti de ierarhizare atunci este obligat sa-i aplice ....

Daca doriti puteti depune sesizarea dvs la Inspectia Muncii - for superior ITM-ului.
Inspectia Muncii ce ar putea face in aceasta situatie ?
Inspectia Muncii ce ar putea face in aceasta situatie ?

Va delega ITM sa faca cercetari :))
Ultima modificare: Joi, 1 Decembrie 2011
justice123, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce se intampla daca nu semnez pontajul? crissty15 crissty15 Am revenit cu o parte din subiectul cu sarbatorile legale si anume cea referitoare la pontaj si anume daca refuz sa ma semnez in datele pe care mi le dau ei, ... (vezi toată discuția)
Litigi de munca marcelmunteanu marcelmunteanu lucrez cu contract de munca pe perioada nedeterminata, si lucrez de 8 luni in fiecare luna 240 de ore si sunt platit pe 168 de ore.ce pot face (vezi toată discuția)
Franciza orange amalia_paun amalia_paun Buna ziua, Sunt angajata la o franciza orange de aproximativ 4 ani. In primii 2 ani toate bune si frumoase, in sensul ca termenii contractului de munca ... (vezi toată discuția)