avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... intrarea in tara cu un copil minor
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

intrarea in tara cu un copil minor

buna sunt plecata din tara impreuna cu copilul meu si voi veni in tara dar fara copil peste cateva zile urmand ca copilul sa-mi fie adus in tara cu parintii mei .Intrebarea mea este daca parintii mei au nevoie de procura pentru a intra in tara cu copilul meu?
Astept raspuns urgent!!!
Multumesc anticipat!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 21:27, 8 Decembrie 2011
Nu au nevoie de procura, doar de pasaportul minorului. Doar la iesirea din tara ar fi avut nevoie si de procura. Asa, la intrare, nu au.
Sa intelegem ca la granita nu ii intereseaza pe vamesi de ce minorul nu este insotit de unul dintre parinti sau de ce cei care insotesc minorul nu au imputernicire din partea parintilor? Nu cred.:hm:
Atata timp cat se intoarce in tara nu va fi nicio problema.
Doar iesirea este conditionata de declaratie acord, nu intrarea - @adutescu are dreptate.
nu este nevoie la intrarea in romania dar la iesire daca nu este insotit de ambii partiti da este nevoie chiar si de cazier
Este nevoie de cazier doar daca adultul care insoteste copilul nu este unul dintre parinti.

Desigur ca acel adult ar avea nevoie si de declaratie / declaratii acord de la parinte / parinti etc., dar deja facem teorie pe langa subiect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare pasaport minor cu procura Coli36 Coli36 Buna ziua. Vrem sa plecam in concediu in alta tars si avem nevoie sa ii facem pasaport fetitei noastre in varsta de 5 ani insa noi ca parinti suntem in alt ... (vezi toată discuția)
Procura minor Costa Blanca Costa Blanca Este vorba despre un minor care trebuie sa vina in tara , dar nu poate fi insotit de parinti, deoarece acestia nu pot lua vacanta. Treaba ar fi ... (vezi toată discuția)
Minori fara parinti la vama ter2 ter2 As vrea sa stiu ce acte ar avea nevoie un minor de 16-17 ani ca sa treaca granita insotit de un major dar care nu este nici tutore nici ruda . (vezi toată discuția)