avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 371 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Eliberare pasaport minor cu procura
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Eliberare pasaport minor cu procura

Buna ziua. Vrem sa plecam in concediu in alta tars si avem nevoie sa ii facem pasaport fetitei noastre in varsta de 5 ani insa noi ca parinti suntem in alt judet. Ne-am interesat si se pare ca se poate face si dr catre o terta persoana cu procura de la ambii parinti, in cazul nostru mama, copilul fiind in vacanta la ea. Intrebarea este daca la granita va trebui sa fie si mama prezenta din moment ce a fost imputernicita la emiterea pasaportului sau nu este obligatoriu?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 09:38, 5 Iulie 2017
Coli36 a scris:

Intrebarea este daca la granita va trebui sa fie si mama prezenta din moment ce a fost imputernicita la emiterea pasaportului sau nu este obligatoriu?

Minorii romani pot iesi din tara cu urmatoarele conditii:
- insotiti de ambii parinti
- insotiti de un parinte + declaratie acord de calatorie de la celalalt parinte
- insotiti de un adult major care are asupra lui extras de cazier judiciar + declaratie acord de la ambii parinti.

Procura speciala pentru pasaport nu tine loc de declaratia consimtamant de calatorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte ptr iesirea minorilor din romania luiza-marinela luiza-marinela stiu ca trebuie sa fac o procura ptr pasapoartele minorilor si o declaratie ptr a iesi soacra mea cu copiii din tara,este vreo problema daca nu o fac la ... (vezi toată discuția)
Aducere copil din romania inapoi in strainatate... ioana d ioana d"arc buna seara,am un copil nascut in strainatate pe care l-am dus in romania si are grija mama mea de el,as vrea sa il aduc inapoi si vreau sa stiu ce acte am ... (vezi toată discuția)
Conditii pt iesirea din tara a minorului StoicaElena StoicaElena Buna ziua! Parintii mei sunt divortati iar eu am ramas in grija tatalui . Mama mea este plecata in Franta si as dori sa stiu daca pot iesi din tara fara ca ea ... (vezi toată discuția)