avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Recuperare Cheltuieli
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Recuperare Cheltuieli

Buna seara!As dori si eu sa ma indrumati pentru recuperarea cheltuielilor privind onorariul avocatului.Am avut un proces cu asociatia de proprietari pentru recuperarea cheltuielilor efectuate pentru reparatia acoperisului(numai parte de deasupra apartamentului meu).De curand s-a dat hotararea judecatoreasca(actele nu mi-au parvenit,am inteles ca mai dureaza)in care mi s-a acceptat cauza si s-a hotarat recuperarea cheltuielilor privind reparatia,taxa de timbru si c/v expertiza.Chitanta cu c/v onorariu avocat nefiind depusa de acesta, nu este cuprinsa in cheltuieli de judecata.Mentionez ca onorariul l-am achitat din vara anului 2010 si nu mi s-a dat chitanta.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: pianino , utilizator 15:10, 2 Decembrie 2011
Nu mai puteti recupera daca nu s-a depus chitanta . Dra nu e de ajuns ca ati castigat procesul ?
Cereti chitanta avocatului dvs., apoi formulati recurs impotriva sentintei pe problema cheltuielilor de judecata. Depuneti chitanta la dosar in recurs.
Mai puteti si sa faceti o noua cerere de chemare in judecata pentru obligarea Asociatiei la plata cheltuielilor de judecata, insa in acest caz va trebui sa platiti taxa judiciara de timbru.
multumesc!Daca nu as fi dat in plus (pe langa onorariul avocatului, inca jumatate) nu as mai fi vrut cheltuielile de judecata si daca nu mi se specifica ca le recuperez.

Alimanescu George a scris:

Cereti chitanta avocatului dvs., apoi formulati recurs impotriva sentintei pe problema cheltuielilor de judecata. Depuneti chitanta la dosar in recurs.
Mai puteti si sa faceti o noua cerere de chemare in judecata pentru obligarea Asociatiei la plata cheltuielilor de judecata, insa in acest caz va trebui sa platiti taxa judiciara de timbru.

Va multumesc pentru sfat
Ultima modificare: Vineri, 2 Decembrie 2011
pianino, utilizator
cazacuioana a scris:

Nu mai puteti recupera daca nu s-a depus chitanta . Dra nu e de ajuns ca ati castigat procesul ?

Dv. aplicati legea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru - cheltuieli de judecata, onorariu avocat MIHAELA 1968 MIHAELA 1968 Buna ziua, Cu permisiunea dvs. supun atentiei si problema mea : este vorba de proces civil - pretentii : Avocatul a cerut cheltuieli de judecata iar ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata vorhei vorhei Permiteti-mi sa va supun atentiei urmatoarea problema pe care sper sa o rezolv cu ajutorul Dvs. In data de 17.03.2009 printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, in condițiile în care instanta de judecata nu a ... Ștefan18drb Ștefan18drb Bună ziua, in condițiile în care instanta de judecata nu a trimis o decizie jucatoreasca definitiva (hotărâre data in urma cu 5 luni) și in timpul ... (vezi toată discuția)