avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... legea linistii publice
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

legea linistii publice

Eu sunt studenta la Conservator, la vioara. Precum va puteti imagina, trebuie sa studiez si la facultate nu sunt suficiente sali. In consecinta, conjunctura ma obliga sa repet acasa.
Vecinii se plang in mod constant de zgomot (care, recunosc, poate fi deranjant). Totusi, astazi pe la 18 30 (adica, din cate stiu eu, la o ora la care aveam dreptul sa fac zgomot) vecinii de sus au decis sa reactioneze matur si sa dea manele la max. si sa loveasca in podea, nici eu nu stiu cu ce de se auzea asa. Si-au atins scopul de a ma deranja la randul lor (desi cred ca tot ei sufereau mai tare de pe urma propriei galagii. Nu au boxe suficient de puternice ca sa acopere o vioara). Intamplarea m-a pus pe ganduri insa. Mai tarziu, respectiva doamna de deasupra a venit sa ma informeze ca am permisiunea dansei sa studiez 40 min. (fata de cele 4 ore indispensabile unui violonist de peste 10 ani) de la 7 20 pana la 8 00 dar ca la prima incalcare a intervalului indicat va chema politia. Toate acestea inainte sa pot deschide gura. Nu aveam de gand sa ma cert, dar mi s-a parut de neacceptat atitudinea. In consecinta, am asteptat sa termine ce avea de spus si sa plece, fara sa ii spun nici da, nici nu si am dat fuga sa caut legea. Eu o stiam intr-o versiune mai veche, cu interval de liniste de la 14 la 17 si de la 21 la 09 dar se pare ca acum s-a micsorat intervalul de la 13 la 14 si de la 22 la 08. Daca nu incalc acest interval in nici un fel, sunt in vreun pericol din punct de vedere legal?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:28, 9 Februarie 2012
~ Conținut șters la cerere ~
VieChaya a scris:
Totusi, astazi pe la 18 30 (adica, din cate stiu eu, la o ora la care aveam dreptul sa fac zgomot)

Ati gasit legislatia, ati citit dar poate nu cu atentie. Nicaieri in legislatie nu se prevede asa cum spuneti ca "aveam dreptul sa fac zgomot" la ora 18.30 sau la orice alta ora din zi sau din noapte.
Dimpotriva legislatia spune ca pentru linistea celor care locuiesc si-si desfasoara activitatea in blocurile de locuinte trebuie sa nu se tulbure linistea, sa se pasteeze linistea, adica mereu, tot timpul, accentuandu-se doar pe intervalele 22-8 si 13-14, cand se doarme (noaptea toata lumea iar la amiaza copii) specificandu-se printre altele si "orice instrument muzical".
Repet, nicaieri nu se prevede ca in afara acestor ore avem dreptul sa facem zgomot.
O sa fiti sigura ca vioara dv nu deranjeaz vecinii atunci cand acestia nu or sa va mai auda, adica atunci cand cantati destul de incet sau cand o sa va amenajati o camera ca studiou cu peretii antifonati prin care sa nu strabata sunetul muzicii.
Buna ziua!
As dori si eu un sfat in situatia in care am ajuns. Veciinii mei de deasupra au inceput de la sfarsitul lunii decembrie sa busesca cam dupa ora 23 pana la orele 3-4 noaptea. Am incercat sa vorbim omeneste sa ne lase si pe noi sa dormim dar fara succes ba ne-a si spus ca daca mergem la pollitie nu avem nicio dovada. Dupa vreo 2 nopti de nesomn le-am intrerupt curentul, lucru care a dat roade si a putut si noi dormi. Am anuntat la asociatie ce ni se intampla. Doamna a spus ca o sa anunte politia, lucru care l-a si facut numai ca politia nu a binevoit sa faca numic. Doamna noastra vecina ne-a facut in schimb reclamatie la politie ca oprim curentul. Intr-o zi am gasit in cutia postala un biletel cu numele nr de telefon al olitistului care se ocupa de caz dar care fusese solicitat si de doamna administrator. Am luat legatura cu domnul. Am incercat sa-i explic ce se intampla si ca noi de 5 saptamani nu putem dormi noaptea. Ne-a spus ca vecina a declarat ca nu de la ea se aude. Noaptea trecuta, la ora 2, l-am sunat pe domnul politist sa-l invit sa asculte si dumnealui cu noi zgomotele din apartamentul vecin. A motivat ca "e la deszapeziri dar va trimite trimite o echipa de la municipala sa asculte dumnealor". NU a venit nimeni. Dimineata ma suna domnul politist ca a vorbit cu doamna dar nu a facut nici un zgomot ci doar a stat pana noaptea tarziu la calculator si in plus m-a invitat la politie sa dau cu subsemnatul in urma cererii facute de vecina noastra. Bun, am spus eu, dar cu linistea noastra cum ramane? "Pai nu am timp sa vin caci sunt la deszapeziri" si ne-a lasat balta sa ne spargem capetele. Ce ne sfatuiti sa facem intr-o astfel de situatie, cui sa ne adresam caci eu am concluzionat ca cu acest domn politist nu rezolvam nimic? Nu mai stim ce sa facem, suntem obositi, nedormiti si in plus ne simtim hartuiti dupa bunul plac al unora. Va multumesc anticipat pentru un eventual raspuns!
Era cat pe ce sa va confund cu persoana care a deschis subiectul cu vioara si sa va sugerez sa canatati cat mai tare la vioara.#-o
Va sugerez ca in noaptea urmatoare cand va deranjeaza, sa sunati la 112 si sa spuneti ca auziti deasupra zgomote puternice si sa vina cineva repede de la politie pentru ca acolo parca se bat ori se omoara intre ei.
Nu aveti teaba cu politistul de cartier, lasati-l sa dezapezeasca in continuare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)
Deranjarea linistii publice racfm racfm Am si eu o problema cu Jandarmeria ... Am un vecin , care la orice sunet, putin mai tare , cheama jandarmeria ( el locuieste in blocul de alaturi , iar ... (vezi toată discuția)
Linistea la bloc engels engels Cine raspunde de linistea din bloc? Am fost azi la Politia Locala Sector 6. voiam sa discut cu un politist despre acest lucru. Erau acolo o infinitate, se ... (vezi toată discuția)