avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale renuntare actionariat/administrator
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

renuntare actionariat/administrator

Buna seara.Am si eu o nelamurire in privinta unei renuntari la un actionariat intr-o firma.Sotul meu doreste sa se retraga dintr-un srl cu 2 asociati 50 -50.Se poate rezolva totul doar la ORC sau si prin cale judecatoreasca si cat dureaza...in cazul in care celalalt actionar este de acord?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: MoniMi , utilizator 10:20, 2 Decembrie 2011
Daca celalalt asociat este de acord, se rezolva totul la registru comertului, daca nu e de acord, doar prin instanta.
Daca si celalalt asociat este de acord atunci e simplu, se face o hotarare AGA prin care se stabileste revocarea sa din functia de admistrator si asociat, urmand ca celalalt asociat sau eventual o alta persoana sa preia partile sale sociale, prin cesiune. Hotararea AGA se semneaza de catre ambii asociati si se intocmeste actul constitutiv reactualizat. Acestea se depun la Registrul Comertului si chiar pot fi redactate acolo.

Cu tot respectul, un asociat nu poate fi revocat! Un administrator poate fi revocat, un asociat sub nici o forma! Asociatul isi poate cesiona partile sociale fie celuilalt asociat, fie unei terte persoane. Totul se face prin hotarare AGA luata de asociatii in exercitiu la momentul intocmirii ei, iar in functie de persoana la care se cesioneaza partile sociale depinde si modalitatea de inregistrare la Registrul Comertului a acestei operatiuni.
Exact acelasi lucru il spuneam si eu doar ca nu am specificat exact cum se formuleaza hotararea AGA ( retragerea asociatului ......, primirea unui nou asociat ......., revocarea din functia de administrator al ....., numirea unui nou administrator...etc.) Oricum actele sunt redactate la registrul comertului sau de catre o persoana cu studii juridice, deci nu cred ca ar trebui sa insistam foarte tare pe astfel de detalii. De altfel consider ca, scopul acestui forum nu este de a ne tine critici unul altuia ci de a-i ajuta si informa pe cei care au nelamuriri. Cu tot respectul..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesiune parti sociale - formalitati nico44 nico44 Este un SRL cu 2 actionari pers. juridice. una isi cedeaza toate actiunile catre al 2 lea actionar. CARE sunt actele necesare pt. Registrul Comertului? (vezi toată discuția)
Retragere asociati srl, ramane o singura persoana Laura 86 Laura 86 Buna ziua, Dintr-o societate vor sa se retraga asociatii, mai putin unul. Stiu ca se va redacta hotarare AGA prin care asociatii decid retragerea, respectiv ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator alfamar grup srl alfamar grup srl AM O SOCIETATE DIN ANUL 2000 IN CARE SUNTEM 2 ASOCIATI. EU AM 40% DIN PARTI SI SUNT SI ADMINISTRATOR. ASOCIATUL MEU NU MAI VREA SA AVEM ACTIVITATE PE ACEASTA ... (vezi toată discuția)